Dödsfall, Marta Sundström, Yttervik

Marta Sundström, Yttervik

Marta Sundström

Marta Sundström

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-02 05:00

Marta föddes 1950 i Stavaträsk, Jörn.

Föräldrarna var Ruth och Paul Sundström. Marta var äldst i syskonskaran och hade en bror och tre systrar. Familjen drev ett jord- och skogsbruk. Marta fick tidigt hjälpa till och ta ett stort ansvar på olika sätt. Hon tog hand om sina småsyskon och hjälpte till i jordbruket. 

Under många år efter utbildning bodde och arbetade Marta i Åkersberga innan resan gick tillbaka till Skellefteå. Hon var en omhändertagande person och det visade sig även i yrkesvalet då hon arbetat under många år inom omsorgerna. Hon utbildade sig även till fotvårdare, vilket hon också trivdes bra med. 

Marta var en social person och talade alltid gott om andra.

I mitten av 90-talet träffade hon sin livskamrat Heikki, och de gifte sig hösten 1996. Med honom delade hon sin kristna tro. 

Syskon, syskonbarn och deras barn samt Heikkis barn fick också del av Martas omtanke på ett förunderligt sätt, så även svägerska och svågrar. 

Marta var närvarande och alltid villig att hjälpa. Många gånger har hon hjälpt till vid flyttningar, och många av oss har tröjor, sockor, eller vantar som Marta stickat.

Hon trivdes i bär- och svampskogen och hon var en mästare i köket.

För två år sedan drabbades Marta av en svår sjukdom och under denna sjukdomstid har Heikki varit ett fantastiskt stöd för henne. Ett av hennes syskonbarn sa: ”vem ska nu baka till oss?” Hon är saknad av oss men vi har många goda minnen och vi önskar henne att få ro och slippa sjukdomen och plågor.

 Syskonen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!