Dödsfall: Markus Bersås, Göteborg

Markus Bersås
Markus Bersås

Markus Bersås, Göteborg

Dödsfall 26 november 2020 05:00

Markus föddes 9 juni 1975 och växte upp på Morö Backe i Skellefteå med mamma Margaretha, pappa Erling och systrarna Marie och Jeanette. Ända sedan han var liten fanns ett genuint intresse i att möta människor. I Markus sällskap fick man känna sig betydelsefull. Han var nyfiken, ärlig och lojal. En varm och lyssnande person som hade förmågan att växla mellan stora hjärtliga skratt och djupa livsbejakande diskussioner. Oavsett om det var i privata sammanhang eller i jobbet fick han människor att känna sig sedda. Markus var stor, även till längden med sina 194 cm över havet, och många har fått uppleva hans tydliga hälsning med armvevning från långt håll för att sedan få landa i en varm och omfamnande kram. Just den långa kramen var ett av Markus signum.

Som barn fanns ett stort intresse för natur och djur och med den röda ryggsäcken på ryggen, packad med fågelboken, kikaren och lite saft blev det många skogsutflykter med kompisarna. Att arbeta som bonddräng på familjen Rönnlunds gård var under flera somrar ett uppskattat sommarjobb. Fiskeintresset hade han också med sig från tidiga år och praktiserade det även i vuxen ålder på tur i vackra omgivningar i Norge och Norrland där han gärna tillbringade tid med familjen. Och vart han än befann sig var oftast kameran med. Många är de bilder som idag pryder både vänners hem och Markus senaste arbetsplats.

Musik och idrott var två andra områden som låg Markus varmt om hjärtat. Han älskade att lyssna på bra musik, genom egna högtalare eller på konserter. Han fascinerades av tekniska prylar och var tålmodig support för den mindre erfarne användaren. Han musicerade även själv och under många år spelade han trummor i olika band i Skellefteå. Som 17-åring åkte han som utbytesstudent till Boston i USA, där både musiken och basketen fanns med på schemat. Väl hemma i Sverige blev det även volleyboll som fick ta plats. Dessutom hade Markus då blivit storebror till Linnea och Sarah. En roll han tyckte mycket om.

År 2002 flyttade Markus till Göteborg efter att ha gjort lumpen, varit på Island och rensat fisk, studerat Fri skapande Musik på Umeå Universitet och bott och jobbat i Stockholm.

I Göteborg lärde han göteborgarna att det var lönt att ta cykeln dit de skulle då han jobbade som säljare på Sportson i några år innan han bytte till Melbye Skandinavia. Genom volleybollen i KFUM Göteborg byggdes en ny krets av vänner upp som alla fick ta del av Markus varma, omtänksamma person. Det var också där han träffade sin fru Ellen och tillsammans fick de sönerna David och Simon. Familjen är bosatta i Partille, öster om Göteborg, med nära vänner från Skellefteå bosatta på samma gata.

Markus var en person som älskade livet. Och trots att han i september 2018 fick diagnosen ALS stod han stark och fortsatte vara hoppfull. Han levde och tog vara på varje del av livet ända tills slutet den 7 oktober 2020.

Vi är många som sörjer Markus bortgång och bevarar minnena efter honom tacksamt i våra hjärtan.

Familjen och många vänner

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa