Dödsfall, Marianne Sundwall Boliden

Marianne Sundwall Boliden

Marianne Sundwall

Marianne Sundwall

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-22 05:00

På nyårsaftons kväll 2021 avled Marianne efter ett långt och arbetsintensivt liv. Marianne var född i Vadsbro, Sörmland där hon träffade sin Eric i slutet på 40-talet och gifte sig i januari 1949. Dom flyttade därefter upp till Skellefteå där Marianne fick två pojkar och som det var på den tiden blev hon hemmafru under några år. 

1958 så övertog Marianne och Eric en lanthandel efter Erics far i Finnforsfallet som de drev och arbetade tillsammans i fram till mitten av 60-talet. Då blev det en kortare period som hemmafru igen då Eric arbetade inom bilbranschen. 

Men redan 1967 så återvände Marianne och Eric till butiksvärlden då de köpte en Järnhandel i Boliden där hon återigen fick arbeta sida vid sida med sin Eric. Hon hade dessutom sina två söner arbetande med sig under några år i den butiken som såldes 1990. Då var nog tanken att Marianne och Eric skulle njuta av sin pension samt få mer tid över till andra intressen som fiske, husvagn och sommarstuga än arbete. Så blev det också, men att arbeta och träffa nya människor kunde ingen av de två sluta helt trots att hälsan inte var den bästa. Så de båda fortsatte att vara aktiva under många år till men då i sönernas Järniabutik i Skellefteå. 

1999 blev Marianne änka men fortsatte att arbeta och hjälpa sina söner näst intill dagligen i ytterligare 12-13 år om än i lugnare takt vilket inte många 84-åringar får uppleva. Marianne var i övrigt den händige som med noggrannhet och smak ordnade och donade då något skulle fixas eller pyntas där hemma eller i stugan. 2016 fick Marianne en demensdiagnos och flyttade ett år senare till Skogsbackens omsorgsboende i Boliden, där hon stilla somnade in.

Vi kommer att minnas Marianne som den kärleksfulla mamma, farmor och svärmor hon var.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!