Dödsfall, Marianne Sidén, Arvidsjaur

Marianne Sidén, Arvidsjaur

Foto: Privat

Dödsfall2021-06-05 05:00

Marianne föddes Eklund i Norrby, Västerbotten där hon växte upp med sina föräldrar och sin yngre bror Berth-Ove. 

Som tonåring fick hon sitt första jobb som springflicka på apoteket i Vindeln. Hon utbildade sig sedan till apotekstekniker, ett arbete som följde henne fram till pensionen. I Vindeln mötte hon Allan Sidén och de gifte sig i Vindelns kyrka 1951. Paret fick två barn, sonen Leif föddes 1955. Familjen flyttade senare till Malå, där dottern Karin föddes 1957. 

Flyttlasset gick 1964 till Arvidsjaur där paret byggde en villa. De delade många intressen tillsammans och fritidshuset i Jäkkvik var centrum för aktiviteterna i fjällvärlden, med fiske under alla årstider och bärplockning på hösten. Under åren blev det många minnesvärda och strapatsrika turer då familjen samlades för olika äventyr. Att sticka var ett sätt att koppla av för Marianne och mången är de välgjorda plagg som värmt våra kroppar såväl som våra hjärtan. 

Barnbarnen och barnbarnsbarnen hade en särskild plats i Mariannes hjärta, hos mormor/farmor fanns alltid en öppen famn och goda bullar. Sorgen när maken Allan och sonen Leif båda avled med kort tid emellan blev svår att hantera, men Marianne visade oss alla vägen med sin starka livsvilja och de ofta uttalade orden ”man måste ta en dag i sänder”. De senaste två åren har Marianne bott på Länsmansgården i Arvidsjaur. En omtänksam, älskad och mycket central person i våra liv har fått somna in. Vi vårdar hennes minne med tacksamhet.

Dottern Karin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!