Dödsfall: Maria Forssell, Klöverfors

Maria Forssell, Klöverfors.

Dödsfall 13 juni 2020 05:00

Maria Forssell, Klöverfors, har avlidit i en ålder av 97 år. Mamma växte upp i Burvik som den äldsta i en syskonskara på sex, hos föräldrarna Fridolf och Fanny Nordström. Efter avslutad skolgång arbetade hon som hemhjälp i hembyn och på andra orter. 

I januari 1945 kom mamma för första gången till Klöverfors som hemhjälp till pappa Henning. Hans föräldrar var då döda och han drev ensam jordbruket. Tycke uppstod och de gifte sig 1948 och fick fyra söner i tät följd. I slutet av 1950-talet började pappa arbeta på olika byggen. Mammas vardag utgjordes av arbete i hemmet och jordbruket.

Mamma hade en kristen tro och ett stort engagemang för byns bönhus och dess aktiviteter. Sång var ett av hennes stora intressen, en glädje som följde henne livet ut. Andra intressen var trädgårdsarbete och vävning, många mattor, dukar, plädar med mera blev till i vävstolen hemma. Hon vävde också åt IM, Individuell Människohjälp, under flera år.

Familjen var viktig för mamma, förutom man och barn hann hon få fyra barnbarn och fem barnbarnsbarn att glädjas åt. Omsorgen om oss alla, hur vi mådde och hade det i övrigt var viktigt in i det sista. Mamma blev änka 2008 och sörjs närmast av barn med familjer.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa