Dödsfall, Margit Olofsson, Lövånger

Margit Olofsson, Lövånger

Margit Olofsson

Margit Olofsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-11 05:00

Söndag morgon den 31 januari somnade Margit Olofsson, Lövånger, stilla in, i en ålder av 89 år. Närmast sörjande är fyra syskon. Margit föddes i Kåsböle, Lövånger, äldst i en syskonskara av sex. I slutet av 1950-talet flyttade familjen till Böle, Lövånger.

Margit fick redan som ung ett stort ansvar för hushållsarbetet i hemmet och för att ta hand om oss, de yngsta syskonen, då vår mamma tidigt drabbats av sjukdom.

Pålitlighet och hjälpsamhet, ja ett stort socialt engagemang var kännetecken för Margit. På 1970-talet när hon flyttat in till Lövånger, visade sig hennes vilja att hjälpa och stötta sina medmänniskor. För flera funktionshindrade och synskadade blev hon ett stort stöd bland annat som ledsagare vid resor.

För den som besökt Sockenmuseet i Lövånger har den gedigna och vackra miljön varit en bestående upplevelse. Mycket av det kan vi tacka Margit för. Hennes egna minnen från detta hus, som tidigare stod i Böle, bidrog säkert till engagemanget vid uppbyggnaden och inredningen av museet. Här får vi se Margits flit och konstnärliga ådra. De flesta av bonaderna, dukarna och inte minst de vackra rullgardinerna i salen har Margit broderat. Hon har även sorterat och ordnat knappsamlingen i form av ett häfte och en tavla mm.

Även om många av Margits alster kommer att finnas kvar lämnar hon ett stort tomrum efter sig, men minnet av vår kära syster lever vidare i våra hjärtan.

Syskonen genom Tore och Henrik

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!