Dödsfall: Margit Boström, Skellefteå

Margit Boström, Skellefteå

Margit Boström

Margit Boström

Foto: privat

Dödsfall2020-09-05 05:00

Mamma föddes 1928 i Sävenäs som enda barnet till Lotten och Allan Wikström.

Familjen flyttade senare till Skellefteå där vår morfar Allan drev plåtslageri. När han avled 1948, endast 42 år gammal, tog mamma som 20-åring över verksamheten.

Hon hade då träffat vår pappa Olle som var möbelsnickare, men som bytte bana och plåtslageriet blev kvar i familjen ända fram till pappas pensionering. Mamma och pappa hade en levande och kärleksfull relation, och fick många fina år tillsammans.

Vi tre döttrar föddes in i ett varmt och öppet hem. Vardagen var ofta fylld av skratt, spel, lekar och engagerade diskussioner om allt möjligt. Den positiva hållningen till livet som vi växte upp med hemma har betytt oerhört mycket för oss barn, och har präglat oss.

Mamma var en samhällsintresserad humanist med starkt rättvisetänk. Hon var oerhört social och fick lätt kontakt med, och brydde sig om andra människor.

Hon arbetade som kontorist men utbildade sig i 50-årsåldern till handelslärare och arbetade i många år med synskadade på AMI-S.

Långt upp i åren, även sedan hon blev änka, tillbringade hon somrarna i familjens älskade sommarstuga, ”Torpet”. Gärna njutandes av solen eller nitiskt handplockande av blåbär liksom lingon.

Idrottsintresset har funnits genom livet, och efter pensionen har otaliga timmar spenderats i sport- tv-soffan. Mamma var allätare, men högst på listan stod hockey och skidåkning även fotboll, tennis och friidrott, listan kan bli lång. 

Idrottsengagemanget sträckte sig även utanför tv-soffan, när mamma någon gång stött ihop med AIK-spelare på stan tvekade hon inte att kommentera spel och matcher direkt till exempelvis Holloway och Bellemare.

Trots att mamma var sen till nästan allting minns vi hennes snabba tanke, varma hjärta och härliga humor. Hon har verkligen bjudit på många gapskratt.

Mamma var enda barnet, men nu med barn och barnbarn med respektive och alla barnbarnsbarn är vi snart 28 som kommer att minnas vår generösa, viljestarka och omtänksamma Margit med kärlek. Margit blev 92 år gammal.

Agneta, Chrissie och Erica

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!