Dödsfall, Malin Tjärnström, Adak

Malin Tjärnström
Malin Tjärnström

Malin Tjärnström, Adak

Dödsfall 11 september 2021 05:00

Malin Tjärnström, Adak avled lugnt och stilla den 24 augusti på Miklagård efter en tids sjukdom. Hon blev 87 år. Malin föddes som enda barnet till Gerda och Nils Kågström. Hon växte upp på Kågströms Backe i Bureå.

Vid 25 års ålder flyttade hon till Arvidsjaur för att utbilda sig och där hon också fick ett vikariat. När vikariatet tagit slut så flyttade hon till Malå. På dans på Malåborg träffade hon sin blivande man Stig som då arbetade på förrådet i Adakgruvan. De gifte sig på Frösön 1964.

 Stig fortsatte som förrådschef i Kristineberg och under 25 års tid pendlade Malin från Kristineberg till Malå där hon arbetade inom socialförvaltningen. Hon var en mycket omtyckt medarbetare och chef inom Hemtjänsten, med stor integritet, lugn i sitt sätt men också skinn på näsan. Hon tillhörde den generation som kunde allt och kände till alla. Fick man problem så var det till henne man vände sig för hon var en god lyssnare. Hon var också överförmyndare i Malå kommun.

 Efter Stigs pensionering flyttade de till Malå men 1992 avled Stig och Malin blev änka.

 Hon bestämde sig dock att flytta från Malå än en gång och nu till Adak. I Adak hade hon många vänner och en av dem, Fred Lindström, blev 1997 hennes livskamrat. Först som särbos men de sista åren som sambos. Han fanns med henne i vått och torrt och tillsammans med honom fick hon fantastiska år. 

Hennes stora intresse var att vistas i skogen, inte som många andra genom att plocka bär utan bara sitta på en stubbe och meditera. Där fick hon njuta av tystnaden. Malin fick inga barn men var ändå den som höll ihop släkten på både sin och Stigs sida och såg till att kontakterna uppehölls. En älskad och saknad vän och livskamrat fattas oss.

Fred

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa