Dödsfall, Maja Berggren, Skellefteå

Dödsfall, Maja Berggren, Skellefteå

Maja Berggren

Maja Berggren

Foto: Privat

Dödsfall2021-11-13 05:00

Maja lämnade oss den 6 november. Hon föddes i maj 1943 i Lappvattnet, men växte upp i Gammelstan i Skellefteå tillsammans med pappa Rudolf och mamma Greta och sex syskon.

I tjugoårsåldern träffade hon sitt livs kärlek i Stellan och de fick två söner, Lars och Kristofer. Familjen bodde i Sjungande Dalen tills barnen var utflugna. Då flyttade Stellan och Maja till den ena lägenheten efter den andra. För sån var hon; nyfiken och sökande och intresserad av att pyssla och inreda sitt hem. Även sommarstugan i Sjöbosand var en tillflyktsort från den första sommardagen till den sista, där projekten var ständigt närvarande.

Maja arbetade under många år på Trygg Hansa, där hon trivdes med kundkontakter och med arbetskamrater. När både Maja och Stellan fick tillfälle att gå i förtidspension, tog de vara på möjligheten. De besökte många främmande länder tillsammans, men fastnade för längre golfvistelser på Malta under vintern, för att återvända till Skellefteå och Sjöbosand under sommaren.

När Stellan hastigt gick bort 2008 blev det några jobbiga år för Maja, men bridge, golf, motion och umgänge med vänner hjälpte henne att hitta vardagen igen. Hon var mycket aktiv, alltid på väg någonstans till fots eller på cykel. Bilen tog hon bara om hon skulle till golfbanan. Många har fått oannonserat besök av Maja, som bara ville titta förbi för en pratstund. För sån var hon; pratglad och sällskapssjuk.

Sina sista två år bodde Maja på Linagårdens äldreboende, där hon fick en fantastisk omvårdnad. Nu fattas hon oss, men hon är varmt bevarad i våra minnen.

Lars och Kristofer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!