Dödsfall, Maj-Else Lundgren, Frostkåge

Maj-Else Lundgren, Frostkåge

Skellefteå kommun 19 oktober 2021 05:00

Vår älskade mamma, svärmor, mormor, farmor Maj-Else Lundgren har lämnat oss i stor saknad. Den 9 oktober vart den dag då vi fick hålla hennes hand en sista gång. Vi visste alla att dagen skulle komma, men vi var aldrig beredda på det stora tomrum hon skulle lämna.

Mamma var en färgstark, karismatisk, omtänksam och jordnära person. Hennes känsla för detaljer är något vi minns med ett leende på läpparna, det var i princip omöjligt att ta in något nytt i våra hem utan att hon la märke till det nästa gång hon kom förbi. Vi kommer att tänka på den gamla folksagan ”tant gul, tant grön, och tant gredelin”, där mamma var tant Grön. Den gröna färgen fanns i allt från tapeter, kläder, tyger, porslin och möbler.

Kärleken till naturen och djuren var också något hon bar med sig hela livet, att sitta på altanen i stugan och spana ut över sjön, se svanarna simma och ekorren hoppa mellan tallarna det var hennes melodi, vilket hon fört vidare till sina barn och barnbarn. Att hon sedan alltid sa med glimten i ögat ”jag förstår inte vad jag gjort för fel när jag uppfostrade er, det är bara hundar överallt” är något vi tillsammans skrattade åt många gånger.

De strumpor hon ägde var få då mamma föredrog att barfota gå.

Barnen med familjer

Maj, min älskade hustru och livskamrat förlorade kampen mot sjukdomarna och har somnat in. Vi fick underbara 21 år tillsammans. Maj var öppen, positiv, varm, kärleksfull och generös mot alla. Gästfri och omtänksam. Hennes kreativitet kom till uttryck när det gällde skapandet av vår prunkande trädgård, hon älskade blommor, buskar och träd, otaliga är de timmar av grävande, planterande och omsorg hon ägnade åt det hon skapade. 

Tillsammans kom vi att göra sommarstugan till vårt eget lilla paradis där hon verkligen kunde koppla av och njuta. Maj var mycket social, bjöd alltid på mat eller kaffe ingen fick gå med tom mage. Maj-Else fick god omvårdnad av palliativa teamet och fick vi uppleva en sista sommar tillsammans i stugan. Åren tillsammans har verkligen berikat mitt liv, hon gav så mycket av sig själv, ett kärleksfullt hjärta har slutat slå.

Bengt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Lundqvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Christer Nordlund, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Carl-Gustav Andersson, Bodan, Lövånger

Visa fler