Dödsfall, Maj-Britt Östlund Byske

Maj-Britt Östlund Byske

 Maj-Britt Östlund Byske

Maj-Britt Östlund Byske

Foto: Privat

Dödsfall2021-05-22 05:00

Lördagen den 15 maj somnade vår älskade Maj-Britt Östlund in på Norrgårda vård- och omsorgsboende, med oss närmaste vid sin sida. Hon hade nyss fyllt 91 år.

Mamma växte upp i Östanbäck som enda barn till Lilly och Fritjof Norlund, en trygg uppväxt i ett jordbrukarhem. Efter avslutad skolgång jobbade hon som hembiträde hos flera familjer i Skellefteå. Hennes yrkesroll i vuxenlivet blev hemsamarit/hemtjänst hos många i Östanbäck och byarna där omkring.

År 1954 gifte hon sig med Sven Östlund från Östanbäck där de sedan bosatte sig. 1955 föddes jag som enda barnet. Eftersom familjen under flera genarationer sysslat med fiske ute på Långnäsgrundet så bodde vi där under somrarna och mamma fick en viktig roll även där. Fritiden har under åren präglats av ett rikt umgängesliv med släkt och vänner, resor, handarbete, bingo, dans och naturligtvis lingonplockning under hösten. Efterhand utökades familjen med barnbarnen Rickard och Petra, som var mormors ögonstenar. Hon hade också lyckan att få uppleva barnbarnsbarnen Maja, Klara, Oscar och Klas.

Efter att huset i Östanbäck sålts hösten 2003 flyttade mamma och pappa till en lägenhet i Byske. Efter pappas död 2009 gick flytten för mamma till Sörgårda Trygghetsboende där hon under 6 år fick uppleva en trevlig gemenskap med andra boende där. Dom tre sista åren bodde hon på Norrgårda.

Mamma har nu lämnat oss för alltid, även om det känns som att hon under de sista åren gradvis har försvunnit från oss på grund av Alzheimers sjukdom.

En älskad mamma, mormor, gammelmormor och svärmor har gått bort, men hennes ljusa minne kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Familjen genom Anna–karin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!