Dödsfall, Magdy Burman, Skellefteå

Magdy Burman
Magdy Burman

Magdy Burman, Skellefteå

Dödsfall 25 september 2021 05:00

Magdy Burman somnade stilla in den 18 september efter ett långt liv, drygt en vecka efter sin 96-årsdag. Under de tio sista åren bodde hon på Dammens äldreboende där hon trivdes väldigt bra och fick god omsorg. Hon talade ofta om vilken tur hon hade som fick bo där. 

Mamma föddes i Åsträsk som äldst i en syskonskara på fyra med tre yngre bröder. Föräldrarna var Konrad och Magda Brännström. Konrad arbetade som skräddarmästare och mamma berättade många kärleksfulla minnen om honom. Han dog dock redan när Magdy var tolv år, varvid familjen flyttade in till Skellefteå. Mamma gifte sig med vår far Bernhard ”Benne” Burman 1946. Sonen Lars-Eric föddes 1950. Året efter att dottern Sonja föddes 1955 flyttade familjen in i ett nybyggt hus på Risgatan.

Magdy handarbetade och sydde hela livet. Hennes förmåga att ”sno ihop” ett par snygga byxor av en stuvbit var värdefullt när vi var i tonåren. Hon arbetade hela livet som kontorist, framför allt åt Skellefteå kommun, både på bibliotek och mot slutet på personalkontoret. I början av 1990-talet träffade mamma Martin Lindahl och de fick många trevliga år tillsammans tills han gick bort 2010. Mamma hade ett stort intresse för spel, bland annat bingo och kortspel. Hon var sekreterare i bridgeklubben och tävlade framgångsrikt där. De två barnbarnen var ett stort glädjeämne.

Mamma hade en förmåga att alltid få det hemtrevligt där hon bodde. Vi saknar hennes bjudningar och ”sönderkokta kotletter”, som var hennes specialitet. Vi kommer alltid att minnas hennes härliga humor och positiva livssyn.

Familjen genom Sonja

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa