Dödsfall, Lizzie Larsson, Skellefteå

Lizzie Larsson

Lizzie Larsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-31 05:00

Lizzie Larsson har den 22 december somnat in i sitt hem omgiven av sin familj. Hon blev 80 år och sörjs närmast av sin make och sina barn med familjer.

Lizzie är född 1941 i Storbrännan som enda barnet till Sigrid och Gunnar Johansson. Hon växer upp tillsammans med morbröderna Sture och Rolf och tillbringar sedan stora delar av sitt liv i Burträsk. Utbildningar inom textil och design och Lizzies jobb som textillärare på Björnåkersskolan har gett henne många goda minnen och vänner för livet.

På 1970-talet bygger makarna eget hus på Svedjegatan och kvarterets grannar utgör en betydande del av makarnas aktiviteter. 1977 får storasyster Erika en efterlängtad lillasyster Maria och systrarnas uppväxt består i allt från skidåkning, fotboll och gymnastik till musik och resor.

När Erika och Maria själva bildar varsin familj, så finns mormor och morfar som en naturlig och nära del i barnbarnens vardag. Att delta i Erikas sons musikevenemang eller att se Erikas dotter spela hockey och att få följa med och se Marias döttrar spela en fotbollsmatch eller genomföra en konståkningsuppvisning, är något som Lizzie prioriterar framför allt annat.

Förutom att följa barnbarnens utveckling, så är det fiske, svamp- och bärplockning tillsammans med Rolf som är en naturlig och uppskattad del av vardagen. Många timmar har makarna spenderat tillsammans i Blåbergsträsket utanför Burträsk och på Rödingträsket i fjällen. Lizzie utmanar gärna sina fiskekompisar med att räkna och jämföra fisken och det är mycket troligt att hon i stort sett alltid gått vinnande ur dessa tävlingar med make och svågrar, även om hon är mycket noggrann med vilka fiskar som hon dragit upp och vilka som ska få simma vidare.

Det känns ofattbart att mamma nu inte finns kvar hos oss och hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Lizzie är i ljust minne bevarad.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!