Dödsfall, Lisen Norman, Uppsala

Lisen Norman
Lisen Norman

Lisen Norman, Uppsala

Dödsfall 8 september 2021 05:00

Vår kära Lisen har efter en kortare tids sjukdom avlidit i stillhet den 25 augusti och lämnat oss i stor sorg och saknad. Lisen föddes 1942 i Grönbo. Hon växte upp tillsammans med sin storasyster Iréne, mamma Alma f Bryggman och pappa Gustav Mikaelsson. De bodde i Åbyn, Byske.

Lisen började sin yrkesbana med att arbeta i skoaffär. Hon gick sedan på folkhögskolan Edelvik i Burträsk för att därefter utbilda sig till Förskollärare i Umeå. Lisen arbetade på olika förskolor under större delen av sitt yrkesliv. Hon arbetade även några år inom hemtjänsten, som dagmamma, samt på ungdomsgården i Boliden. Lisen har bott och arbetat i Skellefteå, Umeå och Boliden.

Lisen gifte sig med Berth 1970 och i äktenskapet föddes Annelie 1974 och Maria 1977. 2004 föddes första barnbarnet Albin, sedan Linn 2008 och Simon 2012. Hon blev änka 2013.

Vi minns Lisen som en snäll, social och pratsam mamma med många intressen. Hon gillade att brodera och måla tavlor. Hon hade flera konstutställningar med sina målade tavlor i Skellefteå. Hon tyckte om shopping och kulturliv; gå på bio, teater, restauranger, caféer, kyrkor och museer. Hon gillade att umgås med vänner och släkt.

I huset på Ringen i Boliden och vid sommarstugan i Bjursele trivdes Lisen att vara under många år. De sista åren bodde Lisen i Uppsala för att vara nära barn och barnbarn.

Vi är tacksamma för alla ljusa minnen och den omtanke och kärlek som Lisen gav oss under sin levnad. ”Somewhere over the rainbow”

Maria och Annelie med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa