Dödsfall: Linnéa Viklund, Bureå

Linnéa Viklund, Bureå

Linnéa Viklund

Linnéa Viklund

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-10 05:00

Lördagen den 29 augusti avled vår mamma Linnéa Viklund på Ömhetens äldreboende. Hon blev 88 år gammal.

Mamma var dotter till Herman Andersson och Emmy före detta Jonsson. Hon växte upp i Uttersjön som näst yngst av sju syskon. Som ung drabbades hon av polio, något hon kom att känna av hela livet. Efter skolan arbetade hon som telefonist i Burvik och Vebomark innan hon valde att vidareutbilda sig till sömmerska. De klänningar hon sydde som ung är än idag otroligt fina. 

1953 gifte hon sig med vår pappa Erik Viklund. De bosatte sig i Bjurön och drev där ett litet jordbruk. Vi tre barn föddes -55, -58 och -62 och efter att ha varit hemma med oss några år började mamma arbeta på Sonab i Lövånger. Hon hann också arbeta inom hemtjänsten och på hemslöjden i Lövånger. 

Mammas stora intresse var handarbeten i alla dess former. Hon vävde, stickade, virkade och broderade. Hon hade en otrolig kunskap och har lärt oss mycket. Hon fann stor glädje i barnbarnen Carina, Sofia och Sebastian, och vi delar alla många fina minnen från Bjurön.

När hälsan försämrades så valde våra föräldrar att flytta till Bureå, och år 2000 avled pappa. Mamma fortsatte dock att tillbringa somrarna i Bjurön, och hon bodde kvar i Bureå tills hennes demens gjorde att livet blev lättare på ett boende.

När värk och andra krämpor gjorde det svårt att handarbeta blev pussel, att se på vinteridrott och att lösa sudoku var trevliga intressen. Mamma tyckte om att prata om ”gamla” tider och det var så roligt och intressant att höra hur det var förr. Den sista tiden nynnade och sjöng hon ofta på ”Vi går över daggstänkta berg” och det kanske är där hon vandrar nu. Under den sista tiden bodde Linnéa på Ömheten, Blomman där hon fick fin omvårdnad.

Sune, Marianne, Lisbeth

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!