Dödsfall, Lennart Malm Umeå

Lennart Malm Umeå

Lennart Malm

Lennart Malm

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-06 05:00

Söndagen den 31 januari somnade vår fina make och pappa Lennart in på Norrlands universitetssjukhus. Lennart blev 79 år.

Lennart föddes 1941 på Haga i Umeå som ende son till Nils och Ingeborg Malm. Han tog studenten 1961. Efter bland annat distriktsåklagarexamen och polischefsutbildning var han ambulerande polissekreterare i Västerbottens och Norrbottens län. Därefter polismästare i Storuman och polisintendent i Skellefteå. Jobbet betydde mycket för Lennart och när han i juli 1989 fick tjänsten som polismästare i Skellefteå, blev han både stolt och glad. Han behöll sitt stora engagemang för både organisation och medarbetare fram till sin pensionering 2003.

I början av 70-talet träffade Lennart sin livskamrat Vivi-Ann, född Wallander. Glädjen var stor när de fick två döttrar, Victoria 1975 och Johanna 1977. När familjen på senare år utökades med fyra barnbarn blev lyckan fulländad.

Idrott har alltid varit ett brinnande intresse. Som ung spelade Lennart fotboll och bandy. Som äldre har han följt det mesta i sportsammanhang framför tv:n. Inget kan dock mäta sig med intresset för favoritlaget Skellefteå AIK. I slutspelstider hängde matchtröjan på balkongen och en solig sommardag var AIK-kepsen en självklar accessoar.

2014 flyttade Lennart och Vivi-Ann tillbaka till Umeå. Närheten till Norrbyn gjorde att många fina dagar nu kunde spenderas i sommarhuset, där Lennart trivdes som allra bäst. ”Ibland är det skönt att bara vara” är ett uttryck som vi förknippar med Lennart. Han var en jordnära person som uppskattade det enkla i livet och njöt av en saftig entrecote och Vivi-Anns goda kakor.

Lennart föddes med en godartad tumör i ryggen, vilket många år senare påverkade hans liv. Trots smärta och rörelsebegränsningar klagade han dock aldrig. Han såg bara lösningar och har alltid varit den positiva kraften i vår familj. Vi minns Lennart som en social, humoristisk, varm och omtänksam person.

En älskad make och pappa fattas oss

Vivi-Ann, Victoria och Johanna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!