Dödsfall, Lena Vestermark, Skellefteå

Lena Vestermark, Skellefteå

 Lena Vestermark

Lena Vestermark

Foto: Privat

Dödsfall2021-08-28 05:00

Lena Birgitta Vestermark föddes den 26:e augusti 1966, som första dotter till Anders och Birgitta. De bodde då på Hantverkargatan i Skellefteå. 

När Lena var två år blev hon storasyster till Åsa. Grundskola gick hon på Strömsör och senare Kanalskolan. Hon började tidigt fatta intresse för hästar. Först via ridskola och sedan på travet, där hon i många år spenderade otaliga timmar och där hon kom att få flera vänner för livet. Hon läste distibution- och kontorslinjen på gymnasiet, och jobbade sedan på posten till dess att hon vidareutbildade sig till grundskolelärare. 

När Lena fyllt 20 år blev hon återigen storasyster, då till Moa. Via travet träffade hon också Kenneth som hon senare kom att få två söner med, Arvid och Gustav, födda 1997 och 1999. Hennes första arbetsplats som lärare var på Ursviksskolan. Därefter började hon arbeta på Sunnanåskolan där hon stannade resten av sitt verksamma arbetsliv. Där kom hon att trivas bra, och fick också många fina vänskapsrelationer. Hon har alltid varit idrottsintresserad och tack vare sina söner började hon brinna för den lokala hockeyn, hon blev aktiv i barnens hockeyklubb SK Lejon.

Lena blev sjuk i cancer 2016 men med då lyckad utgång. Åren efter det reste hon mycket, och var tacksam för livets alla dagar. 2018 träffade hon Danne och de flyttade tillsammans till Älvsbacka. De fick golf som ett gemensamt intresse. De reste också en hel del tillsammans och köpte under våren 2021 en husbil som de gjorde några fina turer med. Lenas cancer kom tillbaka 2020. 

Under ett års tids kamp mot sjukdomen visade hon på så stort mod och styrka, men också en ödmjukhet och tacksamhet för livet. 

Den 24 augusti somnade hon in i hemmet, med de allra närmsta vid sin sida.

I ljust minne blir hon bevarad.
Familjen.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!