Dödsfall, Lars Sandström, Skellefteå

Lars Sandström, Skellefteå

Lars Sandström

Lars Sandström

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-06 05:00

Måndag den 22 februari avled Lars ”Lasse” Sandström i en ålder av 86 år, efter en längre tids sjukdom. Lasse växte upp i Tåmeträsk i en familj med många syskon.

Sin livskamrat Gunborg träffade Lasse under perioden då han var busschaufför och körde bussen till Myrheden. De unga tu fann varandra direkt och i år skulle de ha firat 59-årig bröllopsdag.

Lasses yrkesliv har i mångt och mycket handlat om service. Först som busschaufför och sedan som den glade och hjälpsamme paketutköraren då han arbetat för bröderna Johansson åkeri samt Hellgrens/DHL.

En liten stuga, Petriniagården, från Fällfors blev början till Lasses och Gunborgs alldeles egna paradis i Simmersjön inte så långt från Lasses föräldrahem. Där i Simmersjön tillbringades all ledig tid med bland annat vedhuggning och bärplockning.

Lasse var också en hejare på att lösa korsord och flera är det av de unga släktingarna som fått överraskande korsordsvinster med posten.

Det sista året med den rådande pandemin blev Lasse mer ensam då makan flyttade till ett äldreboende och det var besöksförbud till boendet. Så genom telefonkontakt några gånger per dag höll man vardagssamtalen vid liv.

Nu har Lasse somnat in och minnet av honom är en godhjärtad, hjälpsam man med glimten i ögat.

Gunborg genom Marianne

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!