Dödsfall: Lars Rönnblom, Skellefteå

Lars Rönnblom, Skellefteå

Lars Rönnblom.

Lars Rönnblom.

Foto: Privat

Dödsfall2020-10-03 05:00

Söndagen den 27 september avled vår älskade Lars i sitt hem efter en kort tids sjukdom. Han blev 77 år. Lars föddes i Bäckboda, Lövånger och växte upp med sin mamma Signe, pappa Sixten och fyra bröder. Lars började som ung arbeta åt Ivan Gustafssons Åkeri. Efter lumpen på Ing 3 i Boden 1962 till 63 värvades han att åka utomlands och demonstrera lastmaskiner åt Bolinder Munktell. 

Under åren 1963 till 1965 arbetade han periodvis i Mellaneuropa samt i Norge. Efter avslutat utlandsarbete fick han anställning åt Bröderna Lundbergs Mekaniska verkstad. Lars har hela sitt arbetsliv arbetat åt olika entreprenörer. 

Lars har alltid varit intresserad av fordon av olika slag. Han har ägt flertalet motorcyklar och bilar. Lars träffade Maj-Lis 1961. Vi skaffade lägenhet i det nybyggda bostadsområdet Moröhöjden, flyttade senare till hus på Morön. 

Vi gifte oss 1968. Victoria föddes 1969 och Tomas 1973. Barnbarnet Matilda föddes 1995 och de har alltid haft en speciellt god relation. 

I Bäckboda vistades vi all ledig tid under vår, sommar och inte minst höst med älgjakten. Bygemenskapen betydde mycket för honom. Sommarsemester med husvagn har fört oss genom Sverige och Norge. Vårvintern har vi varit många år i fjällvärlden med skid -och skoteråkning. 

För Lars var familjen, släkt och vänner viktigast. Han var så snäll och hjälpsam och månade om att alla skulle ha det bra. Han har alltid varit vårt stora stöd och vi kommer att sakna honom otroligt mycket. Vi har bara goda tankar kring honom.  

Maj-Lis och barnen Victoria och Tomas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!