Dödsfall, Lars Markström, Skellefteå

Lars Markström, Skellefteå

Lars Markström

Lars Markström

Foto: Privat

Dödsfall2021-01-02 05:00

Efter en tids sjukdom har Lasse fått lämna detta jordelivet. Han föddes i Gamla Falmark, äldste son till Lotty och Folke. Efter skolan blev det studier på Chalmers i Göteborg. Pingstdagen 1963 möttes vi på Folkets Park och ljuv musik uppstod. Sedan den dagen har vi hållit ihop. I vått och torrt, i glädje och sorg.

Första arbetsplatsen blev Rema i Tillberga, Västerås. 1975 styrdes färden mot Skellefteå och arbete på K Lidströms. Orientering, bridge och jazzmusik var stora intressen. Men allra mest älskade han sina fiskesomrar vid Vindelälven och i Gargnäs. En hel vinter satt han och sydde en fiskeväska för hand med smärtingväv, björntråd och fingerborg. Den blev perfekt.

Fiskebilen, en röd Mitsubishi av 1986 års modell, var en vanlig syn efter Byvägen. Den startade snällt varje vår. Gräsklippartraktorn, röjsågen, vedklyven och jordfräsen fick göra rätt för sig. Det fanns alltid något att sätta händerna i.

Sommargästerna kom och gick. Då var det bra med en fiskeguide. Vi bodde i farfars lillstuga. Där kunde man låsa in sig för att få lite lugn och ro.

På höstarna blev det hjortronmyrar, hallonsnår och lingon som lockade.

Lasse var inget modelejon. Träningsoverall och fiskarhatt var hans signum. Efter milt hot kunde han ta på sig en skjorta och kavaj om det var absolut nödvändigt.

Köpmangatan tre var vårt hem i 38 år. Solhörnan och grannarna är ett fint minne. I våras flyttade vi till en lägenhet med hiss och balkong mot Skellefteälven. Sista tiden blev tung. Men nu är kampen slut. Det blir tomt.

Berit Öberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!