Dödsfall, Lars Gunnar Söderström, Ursviken

Lars Gunnar Söderström
Lars Gunnar Söderström

Lars Gunnar Söderström, Ursviken

Dödsfall 21 november 2020 05:00

Vår älskade make, pappa, morfar och svärfar har, efter en tids sjukdom, lugnt somnat in i hemmet på kvällen den 11 november omgiven av sin familj. Han blev 71 år.

Han växte upp på södra Hedensbyn. Efter skolgång och utbildning till fackingenjör arbetade han en period i sin pappas företag, Söderströms Isolering, och även några somrar med asfaltering. Därefter började han på Tekniska Kontoret, först som utsättare och sedan på planeringsavdelningen där han blev kvar fram till sin pensionering. 

1968 träffade Lasse sin kärlek Ethel och de gifte sig 5 år senare. 1974 köptes huset i Ursviken där familjen utökades med två döttrar, Sandra och Elin. 

Redan tidigt väcktes intresset för fiske och det blev en årlig resa till fjällen under 37 år med bland annat sin far, sin bästa vän samt sin måg. Dessa resor var något Lasse uppskattade och pratade mycket om. Han tyckte även mycket om att resa och det blev många resor både i Sverige och utomlands. Ytterligare intressen var kultur så som teater, fotografering och litteratur. Som pensionär blev seniorkurserna på Solvik ett uppskattat inslag. 

2006 övertogs föräldrarnas sommarstuga i Varuträsk. Det var Lasses smultronställe. Där fick han snickra, bygga, fiska, odla och umgås med barn, barnbarn och sina vänner.  

Han tyckte mycket om att leka med sina barn när de var små och även med barnbarnen. Han var en mycket uppfinningsrik man och kunde lösa de flesta mest.

Lasse var en genomsnäll, hjälpsam och omtycktperson som alltid ställde upp för familjen och vänner. 

Lasse var mycket glad att huset hann säljas och att han hann flytta till sin fina lägenhet i Ursviken innan sjukdomen slog till 2018. Han var även glad att han orkade vara igång och umgås med familj och vänner ända fram till sista dagarna.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa