Dödsfall: Lars Fälldin, Uppsala

Dödsfall: Lars Fälldin, Uppsala

Dödsfall 16 maj 2020 05:00

Den 11 maj somnade Lars in i sitt hem efter en tids sjukdom. Han blev 77 år.

Han föddes i Mora av John och Karin Persson och var yngst i en syskonskaran på tre samt växte upp i Falun. Vid 16-17 års ålder så arbetade Lars under somrarna på en bondgård i Wales vilket han såg som ett stort äventyr. Lars läste till agronom i Uppsala. Det var även där han träffade Yvonne och de gifte sig 1968. Flytten gick till Skellefteå där han arbetade på Lantbrukshögskolan på Anderstorp. 1970 föddes Marit och sedan 1972 föddes Mats. Familjen flyttade sedan söderut och senare även till Bollnäs där Lars trivdes så bra. Nu kom erbjudandet om att starta filialen för Driftsbyrån i Skellefteå, som senare blev LRF och flyttlasset gick åter till Skellefteå och nu köptes ett hus i Klutmark. Huset renoverade han själv samt att han startade egen redovisningsbyrå där han hjälpte sina kunder med ekonomi för skogs- och jordbruk. Många kunder fick hjälp av Lars i över 30 år med sin ekonomi. Lars och Yvonne gick sedan skilda vägar.

Lars älskade att åka längdskidor, orientering, löpning och att vara ute i naturen med bär- och svamplockning, fiske och att tälta. Han lärde sig mycket om flora och fåglar samt höll i svampkurser. Sista Vasaloppet åkte han 2014 och träningen följde honom genom hela livet. Han var även stugvärd i Svenska Turistföreningens fjällstugor där mötet med gästerna betydde så mycket för honom och han gjorde det in i det sista. Intresset för fjällvandring var stort med många intressanta turer med bland annat en vandring i Sibirien vilket han berättade om flera gånger. På en fjälltur träffade Lars sin älskade Ann och de blev ett par 2011 De flyttade ihop i sitt paradis i Uppsala. De gjorde många och fina fjällvandringar under både sommar och vintertid.

Lars var mycket social och intresserad av att höra hur andra människor hade det och vad de gjorde. Han var en god lyssnare och hade positiv livssyn. Nyfiken på att prova nya saker. Familjen, barn och barnbarn betydde mycket för honom. Bridge spelade han gärna, redan i unga år för att sedan ta upp det igen senare i livet. Han knöt många nya bekantskaper både genom bridgen och som stugvärd.

Lars lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs närmast av sambon Ann, dottern Marit, sonen Mats samt barnbarnen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa