Dödsfall, Lars Astlin, Skellefteå.

Lars Astlin, Skellefteå

Lars Astlin

Lars Astlin

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-14 05:00

Lars (Lasse) Astlin föddes i Arvidsjaur, men växte upp i Piteå dit familjen flyttade. Lasse gick till sjöss i tonåren, men höll detaljerna om livet på båtarna för sig själv. Han bestämde sig för att utbilda sig till ingenjör och där träffade han många som förblev hans vänner genom livet. 

Han träffade sin blivande fru Stina och flyttade till Gällivare, där han jobbade i gruvan. På 70-talet blev han pappa till Anna och Janne. Familjen bestämde sig för att flytta söderut och i Skellefteå jobbade han åt Hiab Foco som sedan blev Hydrauto och Wipro. Under 80-talet flyttade familjen till Gävle, där Lasse jobbade åt Tico. 

De norrländska rötterna var dock starka och familjen flyttade tillbaka till Skellefteå efter knappt två år. Lasse blev änkeman alldeles för tidigt. Han var duktig på att dansa och gjorde det ofta. Han syntes ofta på stadens olika dansställen. Lasse reste mycket med jobbet under åren och privat blev Mallorca hans favoritresemål, särskilt i sällskap med vännerna från Gällivare. 

Han flyttade ganska ofta inom Skellefteå. Morö Backe, Älvsbacka, Kågevägen, Kroksjön och Alhem är några områden han bott i och han har haft fritidshus i Örviken. Lasse var en mycket driven man med stor kunskap om ledarskap och organisation. Han drevs av ett engagemang och en passion för föreningar och idrott. Morön BK låg honom mycket varmt om hjärtat och han följde deras framgångar med stort intresse. Även Skellefteå AIK följde han gärna på plats i ladan. Lasse älskade att delta i olika sociala tillställningar och var medlem i många olika föreningar och klubbar. 

Tyvärr gjorde Alzheimer entré i hans liv alldeles för tidigt och vi är tacksamma för den vård och omsorg han fick på Höjdens omsorgsboende på Morö Backe. Vi väljer att minnas vår pappa som den allmänbildade, kunniga, världsvana man han var innan sjukdomen drabbade honom. Han, som gärna gick på jazzklubb och drack en fin konjak. Han, vars bullriga skratt fortfarande ringer i våra hjärtan.

Barnen Anna och Janne

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!