Dödsfall: Laila Bjerneqrans, Ursviken

Laila Bjerneqrans, Ursviken.

Laila Bjerneqrans, Ursviken.

Laila Bjerneqrans, Ursviken.

Foto: Privat

Dödsfall2020-06-13 05:00

Måndagen den 8 juni somnade vår älskade mamma Laila Bjerneqrans in, omgiven av sina närmaste. Hon föddes i Adak för 80 år sedan där hon växte upp med sina fem syskon, barn till Ivar och Judit Nyman. Som ung flyttade hon till Skellefteå där hon träffade sin blivande make, Kjell Stenlund. Tillsammans fick de fem döttrar. I slutet på 1980-talet gick paret skilda vägar.

Under vår uppväxt jobbade hon som dagmamma och skötte hemmet med allt vad det innebar. Hon var en duktig sömmerska och tyckte om att ta tag i olika projekt, vare sig det gällde att renovera eller handarbeta. Hon klarade allt själv och gav även den egenskapen och insikten i arv till oss barn.

På 1980-talet drev hon en syfirma. Senare utbildade hon sig till styr- och reglermekaniker, men en bilolycka satte punkt för den karriären. Hon har provat olika yrken och utmaningar var inget hinder, hon tog sig gärna an dem. Hon tyckte om att vara på dans och även att vara ute i skog och mark tills kroppen sa ifrån. Tyvärr drabbades hon av ett flertal sjukdomar som påverkade de sista levnadsåren. 

Det är med stor sorg och saknad vi minns vår mor.

Döttrarna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!