Dödsfall, Kurt Stålbröst, Skellefteå

Kurt Stålbröst, Skellefteå

Kurt Stålbröst

Kurt Stålbröst

Foto: Privat

Dödsfall2021-05-22 05:00

Den 15 maj, efter en kort tids sjukdom, somnade Kurt Stålbröst stilla in på Skellefteå lasarett omgiven av sina närmaste.

Kurt föddes i januari 1941 i södra Bergsbyn och han var enda barnet till Berta och Ingvar Stålbröst.1959 mötte han Inger och de gifte sej 1963. Tillsammans fick de barnen Håkan och Anneli och med tiden kom de fyra älskade barnbarnen.

Familjen bodde under barnens uppväxt på Mobacken, men efter att barnen bildat egna hem tog Kurt och Inger över hans föräldrahem i södra Bergsbyn och där bodde de tills förra året då paret flyttade till Karlgård.

Under den största delen del av sitt yrkesliv arbetade Kurt med el. Först som elektriker/reparatör, elinstallatör, med försäljning av vitvaror och kylanläggningar och senare jobbade han under många år med offerering av el-entrepenadarbeten.

Kurt var händig och hjälpsam, han oroade sej inte i onödan och han fanns alltid till hands när någon behövde hjälp. Det han uppskattade mest var husvagnssemestrarna med familjen, fiske och camping och senare i livet utflykter med sin älskade båt, tillsammans med goda vänner.

Vi känner en enorm tacksamhet över att ha fått ha honom som make och pappa. Någonstans inom oss är vi alltid tillsammans.

Inger, Anneli och Håkan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!