Dödsfall: Kurt Smedh

Kurt Smedh, Skellefteå

Skellefteå 10 oktober 2020 05:00

Kurt Smedh avled den 19 september i en ålder av 89 år. Närmast anhöriga är döttrarna Anna, Ulrika, Akvelina och barnbarnen Michelle, Isabelle. Pappa Kurt föddes den 20 april 1931 i Klutmark utanför Skellefteå.

 Föräldrarna Vinoff och Nancy flyttade fem år senare till ett hus på Sörböle där Kurt och hans äldre syster Barbro växte upp. I skolan var Kurt läraktig och han hade många goda barndomsvänner som han fortsatte hålla kontakten med genom livet. Efter läroverket blev Kurt anställd vid Rönnskärsverken, där han utbildades till instrumentmakare. 

1963 fick Kurt anställning vid laboratorieföretaget Kebo-Grave som utesäljare och regionsansvarig för Norrland. Han trivdes väl med sin tjänst och var framgångsrik i sitt arbete. För Kurt byggde alla goda affärer på kundnöjdhet och han talade alltid mycket varmt om sitt jobb och sina kollegor.

 Kurt gifte sig 1959 och två år senare kom dottern Anna till världen. 1963 flyttade familjen till Umeå och tre år senare föddes den andra dottern, Ulrika. Familjen var viktig för Kurt, och han ställde alltid upp för sina barn. Efter att Anna och Ulrika vuxit upp och flyttat ut, gifte Kurt om sig och fick en tredje dotter, Akvelina. 1996 gick flyttlasset tillbaka till hemstaden Skellefteå. 

Kurt var en positiv och vänlig man med stor tillit till sina medmänniskor. Han var kärleksfull och försiktig med att döma andra. Oavsett om det gällde sitt arbete eller att jobba ideellt åt skidklubben, engagerade sig Kurt alltid till fullo. Uppfinningsrik som han var såg han alltid lösningar, och då han dessutom älskade att snickra och tillverka saker tillbringade Kurt mycket tid i sin verkstad. Han hade ständigt nya projekt på gång och gjorde flera innovationer – allt med millimeterprecision. 

Kurt hann under sin livstid med att bygga flera fritidshus från grunden, och lekstugor till oss barn. Dessutom hittade han alltid tid att hjälpa grannarna med stort som smått. Kurt hade glimten i ögat och skojade gärna. De sista åren i Kurts liv var ljusa och med undantag för mindre krämpor fick han vara frisk. I september i år insjuknade Kurt hastigt och somnade in i närvaron av sina närmaste. Vi fick många fina och innehållsrika år tillsammans med vår pappa, vilket vi är tacksamma för. 

Döttrarna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall: Erik Degerfeldt,

Dödsfall

Dödsfall, Astor Wikström, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall: Hans-Göran Granström, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall: Erik Lundmark, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Gertrud Furberg, Skellefteå

Visa fler