Dödsfall, Kjell Pettersson, Storkågeträsk

Kjell Pettersson, Storkågeträsk

Kjell Pettersson

Kjell Pettersson

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-06 05:00

Vår älskade Kjell Pettersson har stilla insomnat efter en tids sjukdom. Kjell växte upp i Tjärn, Lappvattnet, tillsammans med sin tre år äldre bror Curt och föräldrarna Mirjam och Harald. Kjell tog realexamen i Burträsk, studenten i Skellefteå och flyttade därefter till Umeå för att utbilda sig till lärare. Han började sin lärarbana i Bygdsiljum och fortsatte därefter på skolan i Ljusvattnet, där han även träffade sin Ingegerd 1979. De gifte sig 1982 och flyttade då till Skellefteå. Dottern Britta föddes 1987. Kjell slutade som lärare för att före pensionen uppfylla sin barndomsdröm att vara busschaufför och började på Skelleftebuss 2002. 2004 flyttade Ingegerd och Kjell till hennes föräldrahem i Storkågeträsk.

Utöver hustrun och dottern låg släkt och vänner inklusive kamraterna i jaktlaget och fiskegänget Kjell alla varmt om hjärtat. Med brodern Curt och hans familj har Kjell alltid haft god relation trots det geografiska avståndet till Värmland. Förutom älgjakt, fiske- och hockeyintresse trivdes Kjell med att arbeta på gården och tillbringa tid i skog och mark. Musik var en stor njutning och han spelade ofta både orgel och piano, men helst utan publik. Tid och energi lades också ner i arbetet för ELS där han hade sin kristna gemenskap. Föräldrahemmet i Tjärn har haft stor betydelse för Kjell och han gladdes när dottern 2017 tog över det lilla hemmanet.

Kjell var en lugn, vänlig, ödmjuk och omtänksam person som helst inte ville ta plats eller synas för mycket. De personer han mötte i sitt liv brydde han sig om med genuin omsorg. Kjell var händig, noggrann och innehade en oändlig källa av tålamod och kunskap, både praktisk och teoretisk. De som kände honom väl fick även se en glimt av hans underfundiga humor och möta en god lyssnare. 

2015 fick Kjell diagnosen Alzheimers demens. Han tog beskedet med jämnmod trots att det även innebar sorg. Han har genom hela sjukdomstiden fortsatt att vara den tacksamma och godhjärtade person som han varit hela sitt liv. Oavsett vilka vändningar livet har tagit har Kjell alltid varit förnöjsam med sin lott och haft förtröstan i tron på sin Frälsare.

Familjen genom Britta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!