Dödsfall, Kjell Holmgren, Umeå

Kjell Holmgren, Umeå

Kjell Holmgren

Kjell Holmgren

Foto: Privat

Dödsfall2021-09-06 05:00

Kjell Holmgren, 89 år, har den 26 augusti 2021 somnat in lugnt och stilla i sitt hem i Umeå. Närmast sörjande är barnen Ann-Sofie, Staffan och Camilla med familjer.

Kjell föddes och växte upp i byn Kamsjön, Vindeln. Redan i tidiga år visade han musikaliska anlag. Kjells musikaliska bana började då hans pappa bytte bort sin älgstudsare mot ett dragspel till sonen. Redan som trettonåring spelade Kjell på bröllop. För att lära sig nya låtar satt han vid radion och memorerade musiken som spelades. När han fick önskemål om att spela ”Månsken över Ångermanälven” som brudvals, blev han dock tvungen att köpa en grammofon. Där gick gränsen över vad som var möjligt att lära sig direkt från radion. I övrigt lärde han sig aldrig noter och har beskrivit sig som ”helt notblind”.

Vid ungefär 19 års ålder bildade han och två av hans kusiner dansorkestern ”Kamsjöpojkarna”. Sedermera ingick även den riksbekante gitarristen Rolf Boström i orkestern och flera andra mycket duktiga musiker. Kamsjöpojkarna var populära och hade spelningar överallt, främst i Västerbottens län.

Vid 22 års ålder träffade pappa sitt livs kärlek, vår mamma Inger. De gifte sig 1954 och bosatte sig i Vindeln där barnen Ann-Sofie och Staffan föddes. Under den tiden arbetade han inom byggnads. 1961 köpte våra föräldrar ett jordbruk i Bjurfors, Bygdsiljum som utökades med mera mark och pappa byggde om ladugården för att kunna utöka produktionen. Intresset för lantbruk och odling har sedan följt vår far genom livet.

Efter en tid bildade han en ny dansorkester som då fick namnet Kjell Kamsjös. Det blev alltför intensiva år och till sist drabbades pappa av mental ohälsa. Han slutade spela på danser och jordbruket avvecklades. Efter flytt till Skellefteå föddes yngsta dottern Camilla.

De senaste 40 åren har pappa bott i Umeå. Han har varit en varm, omtänksam pappa och en engagerad och intresserad morfar och farfar. Varje fredag har han ringt oss barn och försäkrat sig om att vi haft det bra. I alla år har han även underhållit oss och andra med sin fantastiska förmåga att berätta om svunna tider men också om saker i nutid. Han har haft ett minne som är få förunnat. Han har förutom musiken haft ett stort sportintresse, då särskilt för skidor och damfotboll.

Vi saknar vår kärleksfulle far men är tacksamma över alla fina år vi haft. Han skulle fyllt 90 år den 20 september.

Nu har himlen blivit en speleman rikare!

Ann-Sofie, Staffan och Camilla

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!