Dödsfall: Kerstin Stenmark

Kerstin Stenmark
Kerstin Stenmark

Kerstin Stenmark, Kåge

Dödsfall 11 november 2020 05:00

Torsdag den 5 november somnade Kerstin in på Hedvigsgården, 92 år gammal. Närmast anhörig är dottern Ingela.

Kerstin var dotter till Alfons och Gunni Jakobsson och uppväxt i ett jordbrukarhem i Levar, Nordmaling. Hon var den äldsta av två systrar.

1957 gifte hon sig med Frans Stenmark från Kåge. De fick en dotter tillsammans. Maken gick bort år 2004 och Kerstin blev då änka.

I sin ungdom arbetade Kerstin en period på telegrafen i Stockholm. Sedermera utbildade hon sig till lärare. När hon träffade Frans började hon arbeta i Kåge skola på mellanstadiet och fortsatte där tills hon gick i pension.

På fritiden deltog Kerstin troget i kyrkans och EFS aktiviteter. Hon hade en stark gudstro. Ett intresse var att följa med på organiserade bussresor, främst i Sverige då hon var nyfiken som person och kulturellt intresserad. Motion var en viktig ingrediens i Kerstins liv och hon sågs i stort sett ta dagliga promenader i byn, eller ut i skogen för att plocka bär. Ett annat stort intresse var att vistas i fjällen. I yngre år tillsammans med familjen med tält och trangiakök i ryggsäcken. När hon blev äldre åkte hon till Abisko tillsammans med dotter för kortare dagsturer. Kerstin trivdes som bäst ute i naturen.

Sina sista fyra år tillbringade hon på boendet Hedvigsgården där hon trivdes och blev ompysslad av personalen. Kerstin var en mycket tacksam person.

Nu är saknade stor och kvar finns många fina minnen.

Din dotter Ingela

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa