Dödsfall: Kerstin Bystedt, Ersmark.

Kerstin Bystedt, Ersmark.

Kerstin Bystedt.

Kerstin Bystedt.

Foto: Privat

Dödsfall2020-05-09 05:00

Lördagen den 25 april avled på Skellefteå lasarett Kerstin Bystedt efter en kortare tids sjukdom. Hon blev 65 år.

Kerstin var född och uppvuxen i Ersmark som äldsta dottern till Ulla-Britt och Henry Andersson. Hon fick så småningom tre yngre systrar. 1970 träffade hon Ulf och paret förlovade sig 1972 och gifte sig 1974. I januari 1976 kom så den efterlängtade sonen till världen och han var precis den hon hade drömt om nämligen blond och brunögd. Paret hann bo i Frostkåge och Skellefteå för att till slut slå ner sina bopålar i Ersmark.

Kerstin arbetade i många år på Lantmännen i Skellefteå men avslutade sin yrkesverksamma bana hos Skellefteå Egendom som trygghetsvärdinna på Sörgårda i Byske och Furan i Jörn.

För Kerstin var hemmet och omsorgen om de närmaste det allra viktigaste i livet. Den innefattade också allt levande som kom i hennes ägo. Djur som växter. Hon kunde aldrig slänga en blomma som fortfarande levde och eftersom hon hade ”gröna fingrar” så fyllde hon hemmet med grönska och blommor. Hon längtade mycket efter att skaffa en hund men tyvärr gjorde allergier hos maken Ulf att detta inte gick. Då tog hon hand om barnbarnets gamla häst istället. Många är de morots- och äppelpåsar som hon burit till ridhuset i Ersmark.

Kerstin var en mycket givmild person både materiellt och med tid och tröst. Hon var också en mycket ambitiös människa som tyckte om att ha allting välplanerat och med full kontroll över, åtminstone, den närmaste framtiden.

Att Kerstin skulle ryckas bort så hastigt när hon precis blivit pensionär kom som en stor chock för oss alla. Hon fattas oss varje dag och varje stund. Hennes tröstande famn och givmilda hjärta finns inte mer. Det har blivit så tomt och tyst.

Ulf och Anders

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!