Dödsfall, Kerstin Berglund, Drängsmark

Kerstin Berglund, Drängsmark

Kerstin Berglund.

Kerstin Berglund.

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-02 05:00

Vår mamma Kerstin växte upp och levde hela sitt liv i Drängsmark. Hon var dotter till Elsa och Hugo Blom och syster till Holger, Ander, Erik och Henrik. Under sin ungdom lämnade hon Drängsmark under ett par år för arbete som barnflicka i Vuollerim, något hon uppskattade mycket och gärna pratade gott om.

Mamma träffade sin livs kärlek Alf på en dans på folkets hus i Drängsmark och tillsammans fick de barnen Carina, Maud och Ulrik.

Mamma och pappa hade ett rikt liv och delade många intressen. Bäst trivdes de när de fick ägna sig åt fiske, bärplockning, somrarna med släkten i Ulriksberg samt fjällresor med familj och goda vänner.

Mamma var väldigt social och pratglad och tyckte mycket om att träffa och vara runt andra människor. Något hon hade stor nytta av när hon tjänstgjorde som barnflicka, dagmamma samt inom hemtjänst och äldreomsorg. Mamma var glad, positiv, och påhittig och hade ett lika stort tålamod som hon hade hjärta. Skrattet var alltid nära med mamma i närheten. Handarbete och syjuntorna med väninnorna samt trädgårdsarbete var andra saker som hon uppskattade högt.

Barn, barnbarn och barnbarnsbarn betydde mycket för mamma, hon älskade barn och ställde mer än gärna upp på lek och bus. Hon skämde bort oss som fick förmånen att ha henne nära med mängder av kärlek och godsaker. Mamma är djupt saknad av oss alla.
Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!