Dödsfall, Karl-Henrik Hultmar, Rökå

Karl-Henrik Hultmar, Rökå

 Karl-Henrik Hultmar

Karl-Henrik Hultmar

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-02 05:00

Karl-Henrik Hultmar föddes den 4 september 1948 i byn Rökå, där han kom att bo större delen av sitt liv. För ett par år sedan flyttade mamma och pappa till Malå. Han växte upp med sin fyra år äldre bror Lars-Göran och var son till Karin och Paul Hultmar.

 När Karl-Henrik var 35 år började han göra många långa bilfärder till Gävle på helgerna. Han hade fått kontakt med en tjej från Öviks-trakten som hette Karin och bodde där. Pappas vänner har berättat om hur uppspelt han var när han kom tillbaka efter besöken. En tid senare gifte de sig och fick två barn, Per och Eric. Familjen bosatte sig i Rökå och bodde där i nästan trettio år.

 Karl-Henrik hade många intressen genom livet. När han var yngre ägnade han mycket tid åt att fiska i Gransjö där hans föräldrar hade en stuga. Under början av 90-talet byggde han en egen stuga i Gransjö som han har tillbringat många somrar med familjen i.

 Pappa var en duktig byggare och byggde om nästan hela huset i Rökå. Många av möblerna i hemmet hade han egenhändigt snickrat ihop och på väggarna hängde flera av hans akvarellmålningar. Han spenderade mycket tid med familjen och det blev många roliga resor, tennismatcher och sällskapsspel tillsammans. Pappa hade en stor passion för klurigheter och tävlingar och satt ofta i sin gungstol i Rökå och löste korsord.

 Pappa hade en stark gudstro som präglade hela hans liv. Under den sista tiden bad vi ofta tillsammans. Han bad ofta för sonen Per som gick bort 2011 vilket var en stor sorg för familjen. Det är med stor saknad som pappa har lämnat oss och vi kommer att minnas hans genuina glädje och utstrålning. Nu får han återförenas med sin skapare och sin älskade son.

 Familjen genom Eric

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!