Dödsfall, Karl Bergsten, Skellefteå

Karl Bergsten, Skellefteå

Dödsfall 27 november 2021 05:00

KåBe har lagt ner sina pennor. Vår kära pappa, make, morfar och farfar somnade lugnt in söndagen 14 november.

Kalle föddes 1930 i Åselet. Han flyttade till Skellefteå i 20-årsåldern men behöll kontakten med hembyn då han aldrig sålde hemgården. Ett kärt ställe som han renoverade och pysslade med all ledig tid.

I Skellefteå träffade han sin älskade livskamrat Ing-Marie från Kåge. 1957 kom sonen Mikael, följt av Jonas några år senare. Trots att han jobbade mycket hade han alltid tid att följa sönernas idrottande.

Tidigt syntes det vilket intresse Kalle hade. Han ritade och skapade med sina pennor. Att se teckningar som han ritade före skolåldern är magiskt. Intresset ledde honom till reklambranschen. Först på Hjalmar E för att sedan 1954 starta sitt livsverk Skellefte-Reklam. Många alster har passerat genom åren, allt från Barnens dag-tåg till motivlackade lastbilar.

Många känner till signaturen KåBe. Den som ritade karikatyrer i Norran, främst då på sporten. Vi minns då han satt framför TV:n och tränade att fånga personliga drag på människor som syntes i rutan en kort tid. Han slutade aldrig att rita och skapa, inte ens då minnet började svikta på gamla dagar.

Kalle var en omtyckt man med många vänner. En snäll man som aldrig sa ett ont ord om någon och minnet av hans underfundiga humor kommer att fortsätta att roa oss länge till.

Familjen genom sönerna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Sven-Erik Pettersson

Sven-Erik Pettersson
Dödsfall

Gudrun Lundmark

Gudrun Lundmark
Dödsfall

Harriet Jonson

Harriet Jonson
Dödsfall

Sonja Rånlund

Sonja Rånlund
Dödsfall

Ove Nilsson

Ove Nilsson
Visa fler