Dödsfall, Karin Westerlund, Skellefteå

Karin Westerlund
Karin Westerlund

Karin Westerlund, Skellefteå

Dödsfall 30 januari 2021 05:00

Vår älskade maka, mamma och farmor somnade lugnt och stilla in på morgonen den 18 januari efter en tids sjukdom i en ålder av 76 år.

Karin växte upp i ”Amerikavillan"på Sörböle med mamma Astrid och pappa Gunnar. Efter realskolan utbildade hon sig till karttekniker och jobbade sedan hela sitt yrkesverksamma liv på Lantmäteriet i Skellefteå.

1959 träffade Karin sin blivande make Hans och de gifte sig sedan 1965. Efter några år i lägenhet så byggdes vår gemensamma villa i Degerbyn som stod klar 1971, tre år senare föddes sonen Tobias. I Degerbyn hade vi många fina år som familj, med vänner och goda grannar.

På fritiden fann Karin avkoppling genom sitt skapande med både färg och form. Med tiden utvecklades en hobby inom keramik som blev en stor del av hennes fritid.

Flytten gick senare mot Kåge, då Karin och Hans 1995 byggde en permanentbostad på tomten i Bjässviken de ärvt av Karins föräldrar.

 Efter pensionen kunde Karin lägga mer tid på keramiken och senare också glasfusing i en egen ateljé på gården.

Hennes sinne för färg och form visade sig också då det kom till att skapa ett varmt och inbjudande hem. Både inredning av bostaden och utsmyckning av gården var nåt som Karin satte sin personliga stil på. Det fanns många Idéer som Karin ville förverkliga och där fanns alltid maken Hans som en hjälpande hand. 

Det hann bli 21 fina år i Bjässviken innan flytten gick vidare till en lägenhet i stan. 2007 föddes barnbarnet Felicia som blev ögonstenen för Karin. Stunder som hon alltid såg framemot var när dom tillsammans bakade, pysslade eller gick igenom läxor. Karin hade alltid en positiv inställning och en stark vilja. Som farmor, mamma och maka gav hon oss det finaste av sig själv. Saknaden efter Karin är förstås stor men vi kommer att bära med oss de varmaste minnena av henne varje dag. Vi är så tacksamma över den tid vi fått tillsammans med karin.

Maken Hans och sonen Tobias

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa