Dödsfall, Karin Pahlberg, Båtvik

Dödsfall, Karin Pahlberg, Båtvik

Karin Pahlberg

Karin Pahlberg

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-05 05:00

Efter en tids sjukdom avled vår älskade Karin den 25 februari. Hon blev 89 år.

Karin föddes och växte upp i Strömnäs, Koler, med föräldrarna Ingeborg och Manny. Hon var näst yngst i en syskonskara på sju barn.

1959 gifte hon sig med Kurt, som hon levde tillsammans med fram tills hans bortgång 2019. De fick en flicka och en pojke på 60-talet och senare en adoptivson. Den äldre sonen omkom endast sju år gammal, vilket naturligtvis medförde stor sorg och saknad.

Tillsammans med Kurt drev hon rörelse, bland annat Kurt Pahlberg AB och Lilla Varuhuset. Arbetet var en stor glädje för Karin, även om dagarna ofta blev långa.

Karin var en glad och livfull människa som månade mycket om nära och kära. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn var viktiga för henne. Vi i familjen tillbringade mycket tid tillsammans med mamma och pappa, både på hemmaplan och på resande fot.

Hon tyckte mycket om att umgås med vänner och bekanta och att ställa till med kalas. Otaliga är de fester där hon varit värdinna, en roll som hon trivdes väl med. Bjöds det dessutom upp till dans tyckte hon att det var riktigt trevligt.

Hon tyckte även mycket om musik och sjöng gärna.

Karin hade förmånen att få vara frisk i stort sett hela sitt liv och bodde kvar i sitt hem tills nyligen. Sedan sjukdom drabbat henne bodde hon en kort tid på äldreboende, där hon till slut lugnt och stilla insomnade.

Saknaden är stor, men vi är tacksamma för de många ljusa och glada minnen vi har kvar.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!