Dödsfall, Karin Eriksson, Bureå

Karin Eriksson, Bureå

Skellefteå 15 oktober 2021 05:00

Vår älskade Karin har, efter en tids sjukdom, avlidit i hemmet, omgiven av sin närmaste familj. Hon blev 74 år.

Karin föddes 1947 i Gullbäck, Vännäs som yngst av fyra syskon.

Föräldrarna Ebba och Einar Eriksson drev jordbruk. Som liten fick hon följa med sin pappa överallt i arbetet på gården och hennes stora kärlek till djur och natur grundlades redan här.

Karin gick sina sex första skolår i Tväråbäck och därefter realskola i Vännäs. Sexton år gammal flyttade hon till Umeå och ett år senare började hon utbilda sig till lab-ass inom klinisk fysiologi. Hon arbetade därefter såväl med forskning på universitetet som inom vården, på Fyslab.

I slutet av 70-talet bodde Karin ett par år i Stockholm för att utbilda sig till kliniklärare och arbetade sedan växelvis som lärare och lab-ass i Umeå.

1980 träffade hon sin livskamrat, Håkan och 1981 flyttade de till Holmsund där deras två efterlängtade barn, Peter och Maria, föddes.

I början av 90-talet arbetade Karin heltid som förtroendevald inom Vårdförbundet. Ett uppdrag som hon kunde ta med sig när flyttlasset 1992 gick till Håkans hemtrakter, Bureå.

Några år senare utbildade hon sig till sjuksköterska och hann därefter arbeta både inom primärvården, psykiatrin och med forskning innan hon avslutade yrkeslivet med några år på KTC på Skellefteå lasarett.

 

2006 kunde hon sluta en cirkel och vara mer i sin hembygd, när Karin och Håkan byggde ett fritidshus i Gullbäck, 43 år efter att hon flyttat därifrån som 16-åring.

På sin fritid var Karin mycket mån om sin familj. Att få laga god mat och samla sina nära och kära var lycka för henne. Mycket tid spenderades i bärskogen och trädgårdslandet. Skidåkning, simning och vatten-gympa, dans och körsång var stora intressen.

Barnbarnen Wilhelm och Tilde var hennes ögonstenar, som gav henne mycket glädje.

Vi har förlorat en fantastisk fru, mamma och farmor som trots sin sjukdom behöll sin livsglädje och sitt sinne för humor in i det sista.

Hon fattas oss!

Karin fick god omvårdnad av teamet inom avancerad hemsjukvård i Skellefteå, som gjorde det möjligt för Karin att vara hemma ända till slutet.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Lundqvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Carl-Gustav Andersson, Bodan, Lövånger

Dödsfall

Dödsfall, Hagar Boman, Skellefteå

Visa fler