Dödsfall, Karin Elvira Stenberg, Skellefteå

Karin Elvira Stenberg, Skellefteå

Karin Elvira Stenberg, Skellefteå

Karin Elvira Stenberg, Skellefteå

Foto: Privat

Dödsfall2021-06-09 05:00

Karin Elvira har avlidit i en ålder av 93 år. Närmast anhörig är dottern Kerstin och sonen Håkan.

Karin föddes 1927 i Nederluleå och växte upp i Notviken tillsammans med sin yngre syster Maj och sina föräldrar Elma och Sigfrid Östling. Hennes första arbete var i skoaffär och hon var även med i Lottakåren på LV7. Karin utbildade sig så småningom i maskinskrivning och stenografi, därefter jobbade hon som skrivbiträde på landstinget i Luleå.

Tidigt i livet träffade Karin sin blivande man Hans. 1947 gifte de sig och bosatte sig i Skellefteå. Tillsammans fick de tre barn, Kerstin, Gunnar och Håkan. Under tiden barnen var små drev familjen taxi- och bilverkstad. Karin var hemmafru men ryckte ofta ut och hjälpte till i företaget när det behövdes. Hon engagerade sig även i föreningslivet, såsom scouterna och senare husmodersföreningen.

Det blev även en del resor för familjen, både i och utanför Sverige. En gång om året reste de till Stockholm för att gå på operett, det var något som Karin såg mycket fram emot. Familjen spenderade även mycket tid i sin sommarstuga i Burvik. 1967 drabbades familjen av en stor tragedi då sonen Gunnar omkom i en bilolycka.

Karin och Hans byggde senare hus i Sjungande Dalen och stugan i Burvik byttes ut mot en stuga i Gullsand. Karin älskade sina blommor och att jobba i trädgården. Hon plockade gärna bär och var en stjärna på att sy, sticka och väva, hennes närstående har aldrig saknat tjocksockar. Hos Karin kände vi oss alltid välkomna, hon var varm, generös och överöste oss med sin omsorg. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn har tillbringat många fina stunder med Karin, både i hemmet och i sommarstugan. Hon tog sig alltid tid för familjen. Tomrummet efter Karin är stort, hennes kärlek och humor fattas oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!