Dödsfall, Karin Dahlin, Skellefteå

Karin Dahlin
Karin Dahlin

Dödsfall, Karin Dahlin, Skellefteå

Dödsfall 14 april 2022 08:15

Lördag den 9 april avled Karin Dahlin vid en ålder av 85 år. Karin föddes i Bjurliden, men växte upp i Stämningsgården tillsammans med mamma Sanna och pappa Arvid Lindgren och en syster. Systern var tio år yngre, och Karin blev som en extramamma för henne. Alltid så snäll och omtänksam. 1956 mötte Karin sin kärlek Ingvar Dahlin, och det blev giftermål efter tre år. 1964 föddes dottern Monika och familjen utökades sedan med två barnbarn.

Karin arbetade hela livet i affär. Först i den lanthandel, som fanns i Stämningsgården på 50-talet. Sedan i två Konsumbutiker. Till sist blev det charkavdelningen Domus Livs fram till pensionen.

Handarbeten av olika slag har följt Karin genom livet. Otaliga fina alster av näver har hon tillverkat. Många, vackra spetsar har vuxit fram under hennes händer, då hon nästan alltid hade en virkning på gång. Hon broderade med nål och tråd och stickade sockar och en del annat. Karin tyckte också om att arbeta i sin trädgård till huset på Linnévägen, och gjorde det så länge krafterna tillät.

För snart två år sedan flyttade Karin till Klockarhöjden. Omställningen blev stor och försvårades tyvärr av pandemin, då vi långa perioder inte fick besöka henne. Hennes hälsa försämrades successivt och nu orkade kroppen inte längre. Lugnt och stilla somnade hon in med dottern vid sin sida. Älskad och saknad.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa