Dödsfall, Karin Bohlin, Skellefteå

Karin Bohlin, Skellefteå

Karin Bohlin.

Karin Bohlin.

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-09 05:00

Tisdag den 28 september somnade Karin Bohlin in på Klockarhöjdens äldreboende, 87 år gammal.

Tillsammans med sin tvillingsyster Eva var de nummer sex och sju i en syskonskara på åtta.

Mamma växte upp i sin stora familj i Skelleftehamn med mamma Adelina och pappa Bernhard i det hus som han byggt.

Som ung jobbade mamma i klädbutik där hon även fick visa upp butikens kläder på modevisningar. Hennes klädintresse var något som höll i sig hela livet. Under vår barndom sydde hon väldigt mycket kläder till oss, under vissa perioder nästan alla.

Efter att hon träffat vår pappa Hans gick flytten till Kopparberg och senare Östersund innan de återvände till Skellefteå. Under tiden i Bergslagen föddes dottern Åsa.

Vid återkomsten till Skellefteå byggde paret huset på Edénsgatan som kom att bli deras hem i 50 år. Efter inflyttning i huset föddes dottern Anna.

Efter att ha varit hemma med oss när vi var små och ett par olika anställningar började mamma på Arbetsförmedlingen där hon stannade fram till pensionen. Efter pensionen blev det ännu tydligare var hon ville lägga sitt fokus, det var på familjen och särskilt på barnbarnen som hon med närvaro och engagemang visade sin stora omsorg.

Ett stort gemensamt intresse för mamma och pappa har varit att resa och se nya platser. Höjdpunkten på deras resande var nog den jordenruntresa under fyra månader som de gjorde hösten 1981.

Förutom klädsömnad ägnade sig mamma åt både stickning, virkning och broderi. Bär- och svampplockning var andra hobbies som hon ägnade sig åt vid sommarstugan i Boviken. Mamma älskade musik i olika former, både att utöva själv vid pianot och att lyssna till konserter eller körsång.

Mamma och pappa hade en stor umgängeskrets där även mammas stora familj ingick.

När pappa gick bort 2010 bodde mamma en tid ensam i huset innan hon flyttade till lägenhet på Fältjägarvägen.

Sedan några år tillbaka bodde hon på äldreboendet Klockarhöjden där hon trivdes mycket bra och fick den allra bästa vård och omsorg.

Det är en älskad mamma, mormor och svärmor som lämnar oss. Vi är så oerhört tacksamma för all den kärlek, omsorg och engagemang som vi fått.

Åsa och Anna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!