Dödsfall, John Hedström, Skellefteå

John Hedström
John Hedström

John Hedström, Skellefteå

Dödsfall 30 januari 2021 05:00

Den 21 januari somnade vår älskade far, farfar och morfar, John Hedström stilla in till tonerna från en älskad sång sjungen av sina barn.

Han föddes 1932 i Nydal, Lillkågeträsk. Den första bil han såg som barn var den ambulans som hämtade hans mamma, Olga. Hon kom aldrig tillbaka, utan John växte upp med sin far Amos och med tre syskon i sin närhet, under mycket knappa förhållanden.

Präglad av okuvlig positivism och strävsamt plikttroget hårt arbete, har han tagit sig fram genom livet i flera olika arbeten, från lastare vid Strå kalkbruk, via markarbete i byggföretag, industriarbete vid Rönnskärsverken och lagerarbete hos en rad olika grossister. Även om det inte fanns ekonomi att förverkliga ungdomsdrömmen om att bli möbelsnickare, blev många vackra snickeriarbeten senare nogsamt gjorda hemma i garaget.

John gifte sig 1967 med sin livskamrat Stina Karlsson, som han förblev trogen till hennes död 2017. Paret fick två barn, Anders och Maria och under 2000-talets första decennium fick de fyra barnbarn, som de älskade mycket starkt.

Familjen byggde 1975 ett hus på Moröbacke, där de sedan bodde, men det lilla hemmanet i Nydal har alltid legat John varmt om hjärtat. Dit åkte han gärna och gick ut i skogen för att hämta hem ved och bär. När det blev lite längre resor fick de gärna gå till fjälls.

Han var socialt begåvad och med stor omtänksamhet hade han alltid nära till att ge en hjälpande hand eller byta några skojsamma ord, med dem han hade omkring sig.

Det fick också uttryck i hans engagemang i Moröbacke kyrka där han verkade som juniorledare, kyrkvaktmästare och ”hustomte” som såg till att det alltid fanns ved till gemenskapens eldar i öppenspisar och grillringar.

De sista åren tillbringade han omgiven av underbar vårdpersonal på avdelning 4 vid Sunnanängs äldreboende, där han tryggt somnade in i tron på sin Gud och vetskapen om att få komma till en bättre värld, där han ska återse sin älskade Stina.

Vi minns honom med stor värme och glädje och hans karaktäristiska uttryck och uppmuntrande ord kommer alltid att leva kvar i våra minnen och fortsätta att stödja oss i glada och svåra stunder.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa