Dödsfall: Jan-Eskil Hällgren, Skellefteå

Dödsfall: Jan-Eskil Hällgren, Skellefteå

Jan-Eskil Hällgren, Skellefteå.

Jan-Eskil Hällgren, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-22 05:00

Vår älskade Jan-Eskil Hällgren har hastigt och oväntat avlidit i en ålder av 73 år. Han sörjs närmast av makan Ann-Christin, barnen Anna, Sara och Sofia med familjer samt stor släkt och vänkrets.

Jan-Eskil föddes i Svedjan, Malå, där han växte upp med sina föräldrar, två systrar och en bror. 1966 flyttade han till Kalix för att gå folkhögskola. Där träffade han sin Ann-Christin och 1968 blev de ett par, blott 21 och 17 år gamla. Jan-Eskil kom in i Ann-Christins liv med ljus och framtidstro och skulle vara ett stort stöd och trygghet under de 52 år som paret fick tillsammans.

Efter avslutad värnplikt flyttade Jan-Eskil och Ann-Christin till Stockholm där han utbildade sig till polis. Under sina 42 år i yrket arbetade han i patrullbil, som hundförare samt som utredare. Jan-Eskils kloka lugn, hans sätt att behandla alla lika samt sin närvaro i alla möten gjorde honom till ett föredöme. Han var ett stort stöd för många inom kåren.

Under tiden i Stockholm gifte de sig och fick sina två första döttrar. Sedan blev längtan norrut stor och 1978 flyttade familjen till Vilhelmina där de fick ytterligare en dotter. 1990 gick flyttlasset till Skellefteå där Jan-Eskil arbetade fram till sin pension 2012.

Jan-Eskil var en man med ett stort hjärta och en härlig humor. Han var en närvarande make/pappa/morfar/svärfar och ett ovärderligt stöd för oss alla. Familjen var viktig för honom och han trivdes bäst när alla var samlade. Detta i kombination med hans fina förmåga i köket gjorde att familjemiddagarna blev många, långa och älskade av alla.

Jan-Eskil älskade att resa och makarna åkte ofta till nya platser där de njöt av god mat och nya upplevelser. Vi är tacksamma över den lycka han har skapat för sig själv och oss andra. Han fattas oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!