Dödsfall, Iris Lindkvist, Skellefteå

Iris Lindkvist, Skellefteå

Dödsfall 25 januari 2022 05:00

Iris Lindkvist har somnat in på Skellefteå lasarett i en ålder av 77 år.

Iris föddes i Skråmträsk, barn till Ebba och Erik Lindh och med en äldre bror. Brodern Lennart övertog gården medan Iris efter realexamen studerade vidare till läkarsekreterare i Hällnäs. Efter det flyttade hon till Skellefteå och jobbade på lasarettet.

1968 gifte hon sig med Stefan Lindkvist och flyttade till hans föräldrahem i Sjöbotten. Tillsammans fick de 6 barn och Iris blev hemmafru med ansvar för hemmet och barnen. När barnen blev större återgick hon efter ett 30-årigt uppehåll till att arbeta som läkarsekreterare på lasarettet. Där arbetade hon fram till sin pension. Iris intresse för blommor, trädgård och bär var något som vi alla kunde ta del och njuta av.

Då barnen flyttat hemifrån och de kände att de inte orkade sköta om allt, sålde de gården och flyttade 2012 till ett radhus på Anderstorp i Skellefteå. Maken Stefan avled 2020.

Iris besegrade cancer flera gånger men till slut orkade hennes kropp inte längre och hon somnade in. De sista dagarna samlades barn, barnbarn och släkt vid hennes sida. Iris uttryckte tacksamhet för livet hon haft och för familjen med alla barn och barnbarn.

Iris var engagerad i EFS och tron var en viktig del av hennes liv och det var den som bar henne genom livets med- och motgångar.

Vi är tacksamma för den tid vi fick med Iris och kommer bevara alla fina minnen i våra hjärtan.

Barn och barnbarn

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Lennart Hedlund

Lennart Hedlund
Dödsfall

Ulla Marklund

Ulla Marklund
Dödsfall

George Mitchell

Dödsfall

Stig Andersson

Stig Andersson
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Visa fler