Dödsfall, Ingrid Wallfelt, Skellefteå

Dödsfall, Ingrid Wallfelt, Skellefteå

 Ingrid Wallfelt

Ingrid Wallfelt

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-04 05:00

Vår vackra, generösa mamma Ingrid Wallfelt har lämnat oss i en ålder av 102 år.

Ingrid föddes i Hedesunda 1919 och utbildade sig till sjuksköterska i Falun där hon träffade vår pappa Curt. Tillsammans flyttade de år 1950 till Skellefteå. Pappa fick där anställning som lärare på Kanalskolan och mamma började arbeta som sjuksköterska på Skellefteå lasarett. De fick oss barn 1949 och 1952. Efter några år på lasarettet vidareutbildade sig mamma till skolsköterska och under sin yrkestid arbetade hon bland annat på Nordanåskolan, Balder och Anderstorp. I sin roll som skolsköterska fick hon vara mer än bara sjuksyster. Hon hade förmågan att lyssna och kunde bevara en hemlighet. Hon hade därtill ett naturligt tålamod med tonåringars svängningar och hon var alltid på de ungas sida. Ingrid hade hjärtat till vänster och var djupt engagerad i organisationer som arbetar för att stärka kvinnors rättigheter och för solidaritet, bland annat Svenska kvinnors vänsterförbund och Kvinnor för fred. Hon var också under många år en flitig medlem i läsecirklar. Hon älskade Sara Lidman men läste det mesta.

Mamma blev änka tidigt då pappa gick bort redan år 1983. Deras ande vilar nu över sommarhusen i Svärdsjö i Dalarna där pappa hade sina rötter och där de tillbringade alla sina somrar tillsammans med barn, barnbarn och sedermera även barnbarnsbarn.

Mamma hade många vänner. Vänskap skattade hon högt. Under hennes långa liv hann hon med ett flertal konst- och bildningsresor till bland annat Japan, Kina och Italien tillsammans med de kulturintresserade väninnorna.

De sista åren sviktade mammas syn och hörsel. Trots detta hade hon full koll på vad som hände runt henne. Hon skaffade sig nya vänner hela livet och hon tyckte särskilt mycket om de som tog hand om henne från hemtjänsten. Hon uppskattade att möta dessa människor, som ofta kom från andra länder och kulturer. Det berikade hennes liv de sista åren.

Vi saknar henne. 

Ingrids barn Lasse och Lena 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!