Dödsfall, Ingrid Karlsson, Åsträsk, Burträsk

Ingrid Karlsson, Åsträsk, Burträsk

Ingrid Karlsson

Ingrid Karlsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-09 05:00

Har stilla somnat in i en ålder av 94 år. Närmast anhöriga är sönerna Tore, Lasse och Sören med respektive, fem barnbarn och åtta barnbarnsbarn.

Ingrid föddes i Villvattnet som ett av fem barn till Herman och Karolina (Lina) Lindgren. Som ung flicka fick hon lära sig att sköta hemmet och hjälpa andra – och så blev också hennes liv.

År 1953 gifter hon sig med åkare Ingvar Karlsson från Stavträsk och bildar familj i Åsträsk. De kommande åren har Ingrid fullt upp med att ta hand om hem och familj. Hon stod nästan alltid vid spisen och blev känd för att bjuda på mat, kaffe eller fika till alla som klev in genom dörren, oavsett tid på dygnet. Ingrid hjälpte också svägerskan Gusti med otaliga festmåltider på beställning. Efter småbarnstiden utbildade hon sig till hemsamarit och arbetade med det fram till pensionen.

Ingrid blev änka 1987, men bodde kvar och skötte det stora huset i Åsträsk. Hon var engagerad i kyrkan i Kalvträsk och bönhuset i Åsträsk, bl a som kyrkvärd och i kyrkokören. Så småningom träffade hon nya vännen Alvar Söderström och tillsammans var de på många resor och små äventyr, innan han avled 2004.

Vid 82 års ålder flyttade hon till Domarens trygghetsboende i Burträsk – och satte genast igång med att förgylla sina grannars vardag med mat och fika. Många minns särskilt hennes specialitet: våfflor med sylt och grädde. Nästan varje dag promenerade hon till sin storebror Gustav på Burträskgårdarna för att hjälpa honom och prata bort en stund.

De sista två åren bodde hon på Sunnanäng äldreboende i Skellefteå där Ingrid fick god omvårdnad.

Onsdag 3 mars somnade hon in, lugnt och stilla.

Vi minns mamma som en omtänksam, generös och energirik person, som fick leva ett långt och innehållsrikt liv.

Sönerna med familjer /Birgitta Jacobson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!