Dödsfall, Ingrid Burman, Bureå

Ingrid Burman
Ingrid Burman

Ingrid Burman, Bureå

Dödsfall 20 januari 2021 05:00

Vår mamma Ingrid Burman Bureå, somnade lugnt och stilla in på Höjdens äldreboende. Hon blev nästan 98 år. Hon föddes i Ålund Byske, dotter till Karl och Lydia Pettersson, i en syskonskara på sex. Som ung kom hon till Bureå och började arbeta som barnflicka hos doktor Hultman.

I Bureå träffade hon vår pappa Karl-Erik och dom gifte sig 1946 och fick två barn. Först bodde de på Norra Ågatan, i det som idag är Buregafflarnas hus och sedan i eget hus på Tegnervägen.

Ett stort gemensamt intresse var blommor och trädgård. Man såg ofta mamma med fingret i jorden för att se om blommorna behövde vatten. Ett annat stort intresse var handarbete av olika slag. Många är de alster vi idag har, virkade överkast, dukar, broderade tavlor mm.

Mamma var också en alldeles utmärkt kokerska. Vi minns med glädje revbensspjällen, köttbullarna, stuvade morötterna och anisgrisarna till julen. Det var också avkoppling för henne när Allers kom med nya recept och korsord.

Tidigt när vi var barn minns vi när mamma i vit blus och svart kjol for iväg för att servera på bröllop och begravning. Ofta fanns det något gott i skafferiet morgonen efter.

När drömmen om ett eget hus blev verklighet började mamma jobba på tvättstugan i Bureå och även ett par år på Sinus. En annan dröm var att jobba inom vården. Även det blev verklighet de sista åren före pensionen, då mamma fick jobb på Bureborg.

De blev även flera bussresor med väninnor, då hon fick se många delar av vårt land. Något hon uppskattade mycket.

När barnbarnen Roger, Ronnie och Johan kom fick dom en alldeles speciell plats i hennes hjärta. Hon följde dom med glädje och stolthet under deras uppväxt.

När mamma blev änka såldes huset på Tegnervägen och hon flyttade till en lägenhet. Hon tyckte sig ha det så bra. Omtanken om familj, släkt, grannar och vänner fanns alltid.

När flytten sedan gick till Bureborg kändes det nog som att komma hem eftersom hon jobbat där. De sista sju åren bodde mamma på Höjdes äldreboende, avdelning Åsen. Där har hon fått väldigt god omvårdnad och trivts mycket bra.

En omtyckt älskad mamma har lämnat oss, saknaden är stormen vi är tacksamma över att fått ha henne med oss under alla dessa år.

Ingemar och Gunvor

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa