Dödsfall, Inger Skoog Skellefteå

Inger Skoog, Skellefteå

Inger Skoog

Inger Skoog

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-04 05:00

Vår älskade, godhjärtade och positiva Inger har stilla somnat in på äldreboendet Tor. Hon föddes 1934 i Kusmark, som första barnet till Birger och Astrid Brännström. Mor Astrid gick bort när Inger var 22 år gammal och syskonen Roland 19 och Karin 12, så barnen fick tidigt lära sig ta ett stort ansvar. Hon träffade sin blivande make Hans Skoog i Kusmark. De gifte sig, flyttade till Hyttlidgatan i Skellefteå och fick sonen Lars 1959.

1964 köptes ett hus på Älvsbacka som blev en stor del i deras liv med renoveringar, trädgårdsodlingar och umgänge med goda grannar, släkt och vänner. Här bodde även Hans mor Olga i ett antal år och så även Ingers far Birger. Maken Hans var konditor och gjorde även karriär som fotbollsdomare.

Inger vidareutbildade sig i kontorsyrket i Umeå, tyckte om att arbeta och hade tidigt arbete bland annat på Transportarbetarförbundet innan hon till sist landade på Försäkringskassan där hon jobbade i flera årtionden fram till pensioneringen 1996. Hennes goda struktur och ordningssinne i blandning med hennes stora intresse för att skriva gjorde henne värdefull i sin arbetskapacitet och omtyckt på arbetet.

Maken Hans gick bort alldeles för tidigt, i en ålder av 46 år 1978, efter ett drygt år av sjukdom. Efter en tid träffade hon Gösta Lundström från Bastuträsk och beslöt sig för att sälja huset till sonen. De köpte så småningom en villa på Bölevägen och kom att leva ihop i nästan 40 år fram till Göstas bortgång 2019. Med Gösta kom även hans dotter Julianne in i Ingers liv. Inger och Gösta hade ett liv rikt på hobbies som vinterfiske, skidåkning, husvagnscamping, utlandsresor, dans och mycket musik, som var Göstas stora intresse.

De bodde tillsammans de sista åren på Storgatan innan Ingers demensdiagnos gjorde att hon landade på äldreboendet Tor där vi tillsammans med Gösta, hans brorsdotter Måna, släkt och vänner har firat många glada stunder och högtider tillsammans. Den fantastiska personalen på Tor gjorde inte bara Inger så mycket gott, utan även oss anhöriga.

Inger blev 87 år. Hon fattas oss men vi kommer att minnas hennes underfundiga humor, generositet och närhet till skratt, som gjorde henne väldigt lätt att älska.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!