Dödsfall, Inger Jonsson Malå

Inger Jonsson Malå

Dödsfall2021-03-27 05:00

Vår älskade Inger Jonsson, dotter till Gerhard och Linnea Berglund, avled hastigt efter en kort tids sjukdom på Lycksele lasarett den 16 mars. Hon blev 80 år.

Inger växte upp i Ulriksberg, Jörns kommun, tillsammans med sina åtta syskon. Eftersom familjen var stor och det var knappa förhållanden fick hon tidigt lära sig att hjälpa till i hemmet. Efter avslutad skolgång började Inger jobba som kocka i ett skogsarbetslag och där träffade hon sin livskamrat Bo. De gifte sig 1963 och bosatte sig i Bosses föräldrahem i Rentjärn. Tillsammans skötte de jordbruksfastigheten och dess verksamhet. Mellan åren 1964–1979 föddes deras fem barn.

I början av 1970-talet upptäckte Inger Bibelns stora värde och 1973 blev hon ett Jehovas vittne. Detta kom att vara en viktig del av hennes liv. De årliga större sammankomsterna var stora höjdpunkter och Inger älskade när familjen fick packa sig iväg med husvagnen. 

Redan som 47-åring drabbades Inger av svår reumatism, en sjukdom som präglade resten av hennes liv. Trots det var hon alltid levnadsglad, positiv och mycket mån om alla människor i sin närhet. Vi är många som har nåtts av hennes telefonsamtal där hon omtänksamt brytt sig om oss.  

Inger gladde sig oerhört mycket åt sina tolv barnbarn och familjen var något som alltid låg henne varmt om hjärtat. Hon hade ett stort och gästfritt hjärta, många är de som suttit i Ingers kök och inte lämnat det med mindre än att kaffepannan sattes på spisen. Dessa pratstunder med gamla vänner och nya bekantskaper förgyllde hennes dagar. 

Vi saknar denna godhjärtade, omtänksamma och alltid positiva människa väldigt mycket. Däremot vet vi att hon somnade in i stark förvissning om Bibelns löften om en uppståndelse på en paradisisk jord. Vi ser fram emot att få träffa henne igen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!