Dödsfall, Inger Holmberg, Skellefteå

Inger Holmberg, Skellefteå

Inger Holmberg

Inger Holmberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-18 05:00

Måndagen den 1 mars i en ålder av 82 år somnade Inger in efter en kort sjukdom, lugnt och stilla i på Skellefteå Lasarett. Hon var född i Loberg hösten 1938 dotter till Ester och Bror Lindqvist. Inger var tvilling med Agda och dom syskonskara på 7 barn. Loberg var hennes ”hem” i alla tider, 1986 så köpte Mamma och Pappa Loberg och det blev deras sommarstuga. Där hade de ett otroligt socialt liv med släkt och vänner. Många somrar anordnade de träffar med släkten, hade lekar, mat och kaffe till alla som tittade förbi

Sista resan till Loberg var i december där hon fick åka på sina gamla vägar och berätta allt om alla.

Sin livskamrat Torsten träffade hon 1956 och de gifte sig 1961, samma sommar föddes sonen Per, dotter Åsa föddes hösten 1969. Flyttlassen gick runt kring Boliden innan de till slut köpte hus i Brutorp. Inger arbetsliv bestod stora delar av dagmamma och kokerska i både Finnforsfallet och Boliden skola till pension. Hon var mycket engagerad i olika föreningar som teater, och ett kärt öga till Rismyrliden. Många långa spelkvällar med vänner var ofta en aktivitet som gillades av henne. Inger och Torsten var även ute på en del resor där den stora resan blev till Marocko. Inger var en livsglad person som älskade att vara med barn och unga. Hon var mycket mån om familjen, och hade ett stort hjärta och ett hem där alla var alltid välkomna. Från deras hem gick man aldrig hungrig det såg Inger alltid till.

Julen var otroligt viktig för Inger och hon fick sin önskan uppfylld med att få vara sista julen med sina barnbarns barnen.

Ett rikt liv med många vänner och ett värdigt avslut på ett långt härligt liv.

 Åsa och Per

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!