Dödsfall, Ingemar Johansson, Söderbodan

Ingemar Johansson
Ingemar Johansson

Ingemar Johansson, Söderbodan

Dödsfall 16 januari 2021 05:00

Vår älskade pappa, morfar, svärfar, särbo och vän har hastigt lämnat oss efter ett hjärtstopp på nyårsdagen. Vår pappa var en oerhört älskad och omtyckt person, närheten till skratt fanns alltid där. Han hade alltid hade tid för sina medmänniskor och trivdes i sällskap med andra där han gärna berättade en rolig historia eller två.

Han växte upp på en gård i Högnäs, Malå tillsammans med sina föräldrar Edward och Salme samt sina två äldre systrar. Efter yrkesgymnasiet så arbetade han som elektriker under många år. Han träffade sin blivande fru 1974 och tillsammans fick de oss 1983 samt 1987. Vid det laget hade de byggt ett hus i Kåge där vi bodde fram till de 1994 gick skilda vägar. En skilsmässa där våra föräldrar lämnade varandra som goda vänner och där vi fortsatt umgåtts, barn, barnbarn och nya familjemedlemmar sedan dess. Pappa träffade Ellenor tidigt 2000-tal och de höll ihop i 13 år. De senaste åren tillbringade han med Carina där de tillsammans skapat många fina minnen.

Efter många år som elektriker valde pappa att utbilda sig till yrkeslärare där han jobbat på Kaplan och Anderstorpsskolan, något han fortsatte med i mindre skala även efter pensionen. I början av 2000-talet så förverkligade pappa en dröm han haft sedan barnsben där han köpte en egen skogs- och jordbruksfastighet i Söderbodan. Där präglades livet av odling av diverse grödor men framförallt potatis. Han värnade om naturen och gick över till ekologisk odling och drömde om solceller. Pappa var alltid full av idéer och hade alltid nya affärsmöjligheter eller projekt på gång.

Pappa var också aktiv på fritiden utanför gårdsarbetet där han har spenderat många timmar på dansbanan, på cykeln eller på gymmet tillsammans med kompisarna.

Pappa var frisk och stark, omtänksam och ödmjuk med ett stort hjärta och ett trevligt bemötande. Han lämnade oss alldeles för tidigt, sorgen och saknaden är enorm, men han lämnar många ljusa minnen kvar!

Robert och Therese med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa