Dödsfall, Ingegerd Stenberg, Skellefteå

Ingegerd Stenberg, Skellefteå

Dödsfall2021-05-25 05:00

Min kära mamma, Ingegerd Stenberg, har avlidit 91 år gammal.

Mamma föddes 1929 i byn Småberg utanför Malå, och hade fem syskon. Tidigt i livet flyttade hon hemifrån för skolgång och senare för att arbeta. I sin ungdom började hon att jobba som barnflicka och sedan i blomsteraffär. Hon återvände till Malå och började efter en tid arbeta på Malå sjukstuga.

I mitten av 50-talet träffade mamma min pappa Hasse, som var från byn Rökå utanför Malå. Dom gifte sig 1958, och flyttade 1959 till Skellefteå. Mamma började då på Skellefteå Lasarett, där hon stormtrivdes. Hon arbetade där fram till sin pensionering, med undantag för ledighet i samband med min födelse 1964. De trivdes bra i Sjungande Dalen och byggde på 70-talet en sommarstuga i Renbergsvattnet, som blev deras favoritställe. Pappa dog 1988, och mamma bodde då kvar i Sjungande Dalen. Hon behöll stugan i tio år, men sålde den sedan och skaffade sig en kolonilott. Där spenderande hon mycket tid och umgicks med sina kollonigrannar. Mamma var social och gillade friluftsliv och umgänge med familj och vänner. Hon reste flera gånger på längre resor tillsammans sin syster Karin. Mamma promenerade ofta, hölls sig i god form och cyklade långt in på ålderns höst. Hon fick som önskat och till sin stora glädje bo kvar i sin lägenhet i Sjungande Dalen i 50 år. Mammas hälsa började på senare tid att svikta, och hon bodde sina sista fem månader på Norrgårda i Byske.

De tre barnbarnen Emma, Elin och Elsa, betydde mycket för mamma. Hon pratade ofta om ”flickorna”, och intresserade sig varmt för deras uppväxt. Till sin stora glädje fick hon uppleva att bli mormors mor till lille Otto.

Mamma var glad och positiv till sin natur och såg ljust på tillvaron.

Vi saknar henne.

Lena med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!